Lækre chokoladefyldte brownies. De er hurtige og lette at lave og bager du dem dagen før, du skal servere dem, bliver de bare endnu bedre. De bliver lidt tunge og fugtige, lige som en brownie skal være i min verden.
125 g smør – ikke Kærgården, Bakkedal eller andre smørbare produkter, men god gammeldags rigtig smør
175 g god mørk chokolade, min 55 % kakao
2 æg str. L, bruger du mindre str. æg, skal du bruge lidt flere., og husk det nu; aldrig buræg
75 g brun farin
75 g rørsukker
75 g hvedemel
25 g god kakao pulver, ikke det sødet
1 tsk bagepulver.
Tænd ovnen på 225 grader – ikke varmluft. Smelt smør og chokolade (bræk det i mindre stykker) i en gryde for svag varme.
Pisk æg og de to slags sukker skummende, dvs. minimum 3 minutters piskning på fuldt drøn. Jo længere du pisker, jo lækrere resultat
Bland hvedemel, kakao og bagepulver i en skål.
Når chokolade/smørblandingen er smeltet, skal det lige køle af et øjeblik – for en lille bradepande på 20×20 cm med bagepapir imens. Bruger du en større form, skal du bruge ekstra af det hele. Opskriften er kun beregnet til en lille form.
Det smeltede chokoladesmør tilsætter du æggesukkerblandingen og vender forsigtigt rundt med en dejskraber, ikke for voldsomt, så slår du alt luften ud af blandingen.
Sigt melblandingen ned i chokolade-smør-æggeblandingen og vend igen forsigtigt sammen. Hæld dejen op i den lille bradepande og bage din kage midt i ovnen i 20-25 minutter.
Mærk efter med en kødnål, når kagen har bagt i 20 min. Hænger der dej ved, skal den have et par minutter mere, hænger der ikke dej ved, så er den færdigbagt.
Lad kagen køle af i formen, og pak den godt ind, når den er helt kold. Lad den ligge ved stuetemperatur til du skal spise den.
Pas på – den er stærkt vanedannende 😉