En klassiker af de store, lækker svampet og blød banankage. Den er en sikker vinder på ethvert kagebord.
Til en rugbrødsform eller to forme af 22 cm i dia:
3 store æg – allerhelst fra frilandshøns, aldrig buræg
170 g rørsukker
2½ tsk. vaniliesukker
2 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver
75 g smeltet og afkølet smør – ikke kærgården, men rigtig smør
2 store modne mosede bananer
150 g grofthakket mørk chokolade
Tænd ovnen på 175 grader, ikke varmluft – du får kun tørre kager, hvis du bruger varmluft. Pisk æg, sukker og vaniliesukker lyst og skummende, det tager ca. 3 minutter. Tilsæt hvedemel, bagepulver og smeltet afkølet smør og pisk godt igen. Tilsæt bananerne og chokoladen og pisk en sidste gang.
For en rugbrødsform med bagepapir eller smør to runde forme på 22 cm i diameter godt med flydende fedtstof, eventuelt smeltet smør.
Er den ikke fin?
Hæld dejen i formen(e), bank formen(e) hårdt ned i bordet et par gange, så fordeler dejen sig bedre i formen
Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 50 minutter i en rugbrødsform og ca. 35 minutter i to runde forme.
Mærk efter med en kødnål om kagen er bagt, hænger der dej ved kagen, skal den have lidt mere. Lad kagen køle af i formen og vend den så ud.
Super fin kage med sødt stjernemønster, du kan lige svagt se, at der står cookie rundt i kanten 🙂
Vent gerne med at spise den til dagen efter, så har den nået at sætte sig og blive rigtig lækker og svampet, mums mums mums 🙂
Lækker banankage. Men jeg synes, den vinder ved at blive bagt som muffins. Chokoladen synker ikke så meget ned i bunden af dem, men den gode smag er den samme.
Kære Margit,
Det er en rigtig lækker kage 🙂 Tak for tippet med at bage den som muffins – det var da en rigtig god idé og perfekt til madkurven 😉
Kh Helene