Denne tunge og syndige Bailey kage fyldt med chokolade og toppet med tung chokolade ganache er et tydeligt bevis på, at jeg elsker chokolade – det kan du vist ikke være i tvivl om 😉
Min skønne kage med chokolade og Bailey kan bruges både til eftermiddagskaffen og til desserten. Det er også en flot påskekage, specielt når den pyntes med små chokoladepåskeæg fra Lindt, mmmhhh.Syndig og lækker Bailey kage, mmmhhh
Opskriften har jeg fået fra en sød kollega, der oprindeligt kommer fra Tyskland og opskriften har hun med fra sine tyske aner. Jeg har pillet lidt ved opskriften, som sædvanligt, og ændret et par enkelte ingredienser.
Til en stor kage skal du bruge:
300 g stuetempereret smør af den gode slags
300 g mørk muscovadosukker (originalt bruges der almindelig sukker) – muscovadosukkeret giver en dybere og mere karamelliseret smag
2 store æg fra en glad høne
300 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker (originalen siger 1 tsk.)
2 tsk. bagepulver (originalen siger 1 tsk.)
2 spsk. god mørk kakaopulver – ikke den sødede slags
2 dl god Bailey
100 g hakket mørk chokolade, min. 62% kakao (originalopskriften siger 100 g hakket mandler)
Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft.Søde Lindt æg badende i glinsende ganache
Rør smør, vaniljesukker og sukker blødt i en skål med en håndmikser eller brug en køkkenmaskine. Tilsæt æggene, når smør og sukker er blødt og cremet.
Bland i en anden skål mel, bagepulver og kakao. Tilsæt melblandingen til dejen skiftevis med Bailey. Rør dejen godt sammen og tilsæt til sidst den grofthakkede chokolade – rør igen godt sammen, så chokoladen fordeler sig i hele dejen.
Smør en springform, 24 cm i dia, godt med smør og fordel dejen i formen.
Jeg har brugt en mindre form og har derfor fordelt noget af dejen i 8 silikone muffinforme.
Bag kagen midt i ovnen i 45-60 min. Mærk efter med en kødnål, når der er gået 40 minutter af bagetiden, om kagen er nok. Hvis der hænger dej ved, så skal den bage lidt længere.
Jeg bagte min kage i 60 minutter, men det var på grund af formens størrelse. De 8 muffins blev bagt i cirka 15 minutter.
Tag kagen ud på en rist og lad den køle af i formen.Den færdigbagte kage – smuk og enkel 🙂
Server kagen afkølet som den er, gerne pyntet med revet chokolade eller gør ligesom jeg og gå all-in; chokolade ganache og mini påskeæg af chokolade 😀
Til chokolade ganachen skal du bruge:
1 dl cremefine til piskning eller piskefløde, som du varmer op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt 150 g god mørk chokolade, min 62% kakao – grofthakket – til den varme væske og rør blandingen glat med en ske eller et piskeris. Hvis du bruger et piskeris, skal du ikke piske for meget, så danner der sig små loftbobler i ganachen og det ser ikke så pænt ud – det skete desværre for min ganache, men den kom på alligevel 😉
Pynt kagen med små æg eller lad den være som den er.
Chokolade-lækker 😉
Server kagen med en kop god stærk kaffe – det klæder en så syndig og chokolade uartig kage, som denne skønne Bailey kage, mmmhhh.
Kagen er mørk, tung og fyldt med sødme og dybde. Den skønne Bailey kan svagt anes og de mørke stykker chokolade smager vidunderligt i den lækre kage. Chokolade ganachen gør kagen til en virkelig chokoladetung sag, men det gør absolut ingenting. Alkoholen fra den lækre Bailey fordamper under bagningen, men den skønne smag af Bailey forbliver i kagen og den er med til at give kagen sin dejlige sødme. Muscovadosukkeret giver en dyb, næsten karamelliseret note til kagen og fuldender denne chokolade-chok-syndige kage, der er en dronning værdig.Chokolade med chokolade på en chokoladekage med Bailey – lækkert 😀