Til den meget søde tand, kan det varmt anbefales at lave disse tre lækre påskeægsvarianter. Du kan også lave dem som kugler eller en anden facon. Det er kun din fantasi, der sætter grænser og du behøver ikke at forme dem som æg 🙂
Hyldeblomstpåskeæg, ca. 11 stk.:
200 g god marcipan
2-3 spsk hyldeblomstdrik – gerne hjemmelavet
Flormelis efter behov
Ælt hyldeblomstdrik og flormelis godt ind i marcipanen- Det er noget værre snask, men det skal nok samles sig. Tilsæt flormelis efter behov. Form til 11 æg og læg dem på et stykke bagepapir og sæt dem køligt i minimum ½ time, så de kan tørre.
Lakridspåskeæg, ca. 11 stk:
200 g god marcipan
3 spsk lakridspulver – jeg fandt en variant i Tiger, den kan sagtens bruges
Ælt lakridspulveret godt ind i marcipanen og form massen til 11 æg. Stil også dem på bagepapir til tørring i minimum ½ time, også gerne køligt.
Hindbærpåskeæg, ca. 11 stk:
200 g god marcipan
1½ spsk frysetørret hindbær – dem kan du købe bl.a. i Kop & Kande.
2 tsk vand
Evt. flormelis
Hæld hindbær og vand i en lille skål og bland/mos det godt sammen. Ælt massen ind i marcipanen og suppler evt. med lidt flormelis, hvis massen er for våd. Form til 11 æg og læg dem på bagepapir, stil dem køligt og lad dem tørre i minimum ½ time.
Efter tørringen skal alle tre varianter overtrækkes med smeltet, tempereret chokolade. Til alle 33 brugte jeg 200 g mørk chokolade og 200 g mælkechokolade og det passede lige på en prik 🙂
Når de er overtrukket med chokolade, skal de selvfølgelig pyntes, både for øjnenes skyld, men også så du kan se forskel på, hvilket fyld, der er i æggene.
Hyldeblomstvarianten pyntede jeg med chokolade i kontrast, dvs. lys pynt til mørk chokolade og omvendt.
Lakridsvarianten blev pyntet med lakridspulver.