3 slags påskeæg

Til den meget søde tand, kan det varmt anbefales at lave disse tre lækre påskeægsvarianter. Du kan også lave dem som kugler eller en anden facon. Det er kun din fantasi, der sætter grænser og du behøver ikke at forme dem som æg 🙂

Hyldeblomstpåskeæg, ca. 11 stk.:

200 g god marcipan

2-3 spsk hyldeblomstdrik – gerne hjemmelavet

Flormelis efter behov

Ælt hyldeblomstdrik og flormelis godt ind i marcipanen- Det er noget værre snask, men det skal nok samles sig. Tilsæt flormelis efter behov. Form til 11 æg og læg dem på et stykke bagepapir og sæt dem køligt i minimum ½ time, så de kan tørre.

Lakridspåskeæg, ca. 11 stk:

200 g god marcipan

3 spsk lakridspulver – jeg fandt en variant i Tiger, den kan sagtens bruges

Ælt lakridspulveret godt ind i marcipanen og form massen til 11 æg. Stil også dem på bagepapir til tørring i minimum ½ time, også gerne køligt.

Hindbærpåskeæg, ca. 11 stk:

200 g god marcipan

1½ spsk frysetørret hindbær – dem kan du købe bl.a. i Kop & Kande.

2 tsk vand

Evt. flormelis

Hæld hindbær og vand i en lille skål og bland/mos det godt sammen. Ælt massen ind i marcipanen og suppler evt. med lidt flormelis, hvis massen er for våd. Form til 11 æg og læg dem på bagepapir, stil dem køligt og lad dem tørre i minimum ½ time.IMG_1357

Efter tørringen skal alle tre varianter overtrækkes med smeltet, tempereret chokolade. Til alle 33 brugte jeg 200 g mørk chokolade og 200 g mælkechokolade og det passede lige på en prik 🙂IMG_1366

Når de er overtrukket med chokolade, skal de selvfølgelig pyntes, både for øjnenes skyld, men også så du kan se forskel på, hvilket fyld, der er i æggene.

Hyldeblomstvarianten pyntede jeg med chokolade i kontrast, dvs. lys pynt til mørk chokolade og omvendt.IMG_1377

Lakridsvarianten blev pyntet med lakridspulver.IMG_1376IMG_1372

Hindbærvarianten fik et lille drys frysetørret hindbær.IMG_1451

Alle tre påskeægsvarianter i skøn forsamling.IMG_1421


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.