Müsli – den hurtige
Müsli uden sukker og honning OG uden ovn eller pande er faktisk verdens hurtigste müsli, og sikkert også verdens bedste.
Jeg spiser skyr, næsten, hver morgen og nogle gange vil jeg gerne toppe min skyr med andet end friske bær og frugter, selvom det er så delikat. Jeg er dog ikke så pjattet med alt for meget sødt om morgenen – undtagen i weekenderne 😉 så en almindelig ovnristet müsli med honning er ikke altid et hit ved mig.Sund og sprød müsli
Jeg har derfor bikset en opskrift sammen på en virkelig delikat müsli, der hverken skal ristes i ovnen eller på en pande, og den indeholder heller ingen honning. Det eneste sukker, der nærmer sig denne müsli er sukkeret i de tørrede frugter, så den er faktisk også rigtig sund – i hvert fald sundere, end mange andre slags müsli 🙂
Min hurtige müsli er også, ja, hurtig at lave – du skal bare blande lidt sammen og hakke lidt, fylde på et glas og voila – din müsli er klar til brug – lettere kan det vist ikke blive 🙂Indbydende og lækker
Til et stort glas skal du bruge:
3 dl fint valsede havregryn – hvis du bedre kan lide den grov valsede variant, bruger du bare den
2,5 dl All Bran flakes
100 g tørretmango, Papaya og ananas eller tilsvarende mængde tranebær – du kan købe tørret frugt i de fleste større supermarkeder og i helsekost forretninger
100 g grofthakkede mandler
1 dl solsikkefrø
½ dl kokosflager – de skal hakkes, ligesom mandlerne – kokosflager kan blandt andet købes i asiatiske forretninger Sprøde mandler, tørret frugt, sunde havregryn, uhm
Bland alle ingredienserne godt sammen i en stor skål og fyld den lækre, sprøde müsli blanding på et stort, tætsluttende glas.
Opbevar glasset med müslien mørkt. Det kan sagtens holde sig i en måneds tid, men du har sikkert spist det inden da 😉
Du kan også lave en dobbelt portion og fordele blandingen i fire mindre glas og give dem væk som en sød værtindegave. Det er en anderledes og alligevel personlig gave, hvis du giver et glas af denne lækre, hjemmelavede müsli til én, der spiser skyr, tykmælk, ymer, cultura eller A38 til morgenmad. Det er en gave, der vil vække glæde 🙂Den lækreste morgenmad
Müslien er sprød og let. Den har et skønt knas og en skøn sødme, både fra de lækre tørrede frugter og fra den lille mængde kokosflager, der giver en dyb og eksotisk sødme. De sprøde mandlestykker giver et dejligt bid og tilfører faktisk også en note af sødme til denne lækre müsli. De sprøde All Bran flakes giver et let og delikat knas, der klæder müslien og gør den lettere i smag og konsistens. Havregrynene og de skønne solsikkekerner giver både bid og mæthed. En skefuld på toppen af lidt skyr, mums
Denne müsli er en absolut favorit herhjemme. Den passer perfekt il min morgen skyr og jeg topper gerne med lidt frisk frugt i tern eller søde, lækre bær, uhm.Enkelt, let og velsmagende