Madanmeldelse – Café Sigurd

Endnu en uge i hverdagens trummerum er gået og jeg har altså helt ærligt lidt svært ved at omstille mig fra ferie til hverdag; det kan jeg specielt mærke i køkkenet, hvor kreativiteten er godt gemt væk, endnu. Jeg satser dog på, at det snart sprudler med ideer til madlavningen igen 🙂

Ugen har budt på lette mad løsninger, ugens bedste madoplevelse og et restaurant besøg.

Ugens bedste madoplevelse var delt over flere gange på én dag – hvor heldig kan man lige være? 😉

Jeg arbejdede hjemme på kontoret midt på ugen og kæresten sørgede den dag for lækkert morgenbord med stempelkaffe, godt morgenbrød fra bageren, marmelade, ost, Nutella (som ellers er forbeholdt weekenderne), juice og stearinlys – sikke en dejlig start på dagen 🙂

Senere på dagen besøgte vi mine søde forældre, hvor menuen til aftensmaden lød på lækre Karl Johan svampe frisk plukket i skoven. Svampene stod min far for. De blev stegt på panden og vendt med lidt skalotteløg, der var stegt for sig selv, en smule cognac blev tilsat og til sidst en sjat sødmælk og så fik det lov til at passe sig selv, til væsken var suget op af svampene. Denne lækre sag blev serveret med stegt serranoskinke og lidt ristet rugbrød – mums det var lækkert 🙂

Ugens allerbedste madoplevelse var dog hverken morgenbord eller svampe, men min mors kalve frikassé, som er min absolutte livret blandt de danske klassikere. Jeg har altid været helt syg med denne skønne ret – lækker kogt kalvekød vendt i en skøn sauce lavet på fonden fra kalvekødet, i saucen er der ærter og gulerødder og serveret med nye asparges kartofler – åhh mine tænder løber helt i vand ved tanken 😀KalvefrikasséVerdens bedste kalve frikassé 😀

Jeg spiste to kæmpe portioner og kæresten var helt forbavset, for han har aldrig set mig spise så meget mad før 😉 Jeg har ikke fået min mors kalve frikassé i en del år, så jeg nød hver en mundfuld – uden tvivl ugens allerbedste madoplevelse, som i øvrigt holdt mig mæt til langt op på formiddagen næste dag 😉

Denne uge bød også på et enkelt restaurant besøg på en rimelig nyåbnet restaurant, der har specialiseret sig i burgere; Café Sigurd i Aalborg.

Jeg var skeptisk, det indrømmer jeg gerne. Jeg er enormt kræsen, når det kommer til burgere – jeg har høje krav til en god burger, bøffen skal være god, der skal være salat, men ikke i enorme mængder, dog heller ikke for lidt. Bollen skal ikke være en “riv-hul-i-ganen”-ciabatta bolle, det skal altså være en burgerbolle – og den skal ikke være ristet så meget, at den smuldrer. Derudover er der også krav til sammensætningen af selve burgeren – jeg vil gerne spise den med kniv og gaffel, men den skal ikke skøjte rundt på min tallerken, når jeg skærer i den og den skal heller ikke flyve fra hinanden.

De forskellige elementer i burgeren skal komplimentere hinanden og fuldende smagsoplevelsen ellers vil jeg helst være fri. Kort sagt – en burger, der serveres for mig, skal altså bare være i orden! Basta!Bacon og ost burgerEn rigtig lækkerbisken, mmmhhh

Café Sigurd mødes du af sødt og smilende personale, der giver dig lige det bord, du ønsker dig. Indretningen er hyggelig, afslappet og lidt kitschet. Bordene er primært lavet af cement, der hænger gevirer i alle regnbuens farver på væggene, futuristiske lysekroner pryder loftet og overalt er der skævt nips, der giver hele restauranten en skøn, afslappet atmosfære.Café SigurdEt glimt af kitsch

Menukortet byder på flere forskellige burgere; pulled pork, pulled beef, steak, fisk, kylling, salat, bøf med forskelligt tilbehør – spejlæg, bacon, salsa, ost.

Deres specialitet er en burger med 400 g oksekød, bacon, ost og spejlæg – den skulle kæresten prøve og det er klart, det er jo en rigtig mandeburger (sådan en har de også). Jeg valgte deres bacon og ost burger, og jeg bad om at få et spejlæg i den også – det havde jeg lige lyst til 🙂Special burgerKærestens special burger

Vi ventede ikke mere end 10-15 minutter, så kom vores burgere og de var grande – de var kæmpe store. Der fulgte kartoffelbåde og hjemmelavet mayo med burgerne og det var helt ok.

Jeg tog den første bid og jeg var faktisk solgt på stedet – spejlægget, osten, baconen og bøffen smagte himmelsk. Bollen var lun og let blød, uden at være slatten. Mængden af salat var helt perfekt – en håndfuld spæde salatblade og lidt rød krølsalat, der var skyllet og tørret godt – ingen knas eller sjask. Store skiver tomat, skåret tyndt og agurk i strimler – perfekt 🙂

Mængden af cheddar ost var helt perfekt – den smagte vidunderligt; mild, cremet og yderst delikat – endelig en burger, hvor osten er smeltet tilpas, den løb ikke ud over det hele og den var ikke en tør klump, og mængden var tilpas – den kunne smages igennem bacon og bøf, men uden at dominere smagsoplevelsen – I like 🙂

Bøfferne – der var to i min på 100 g hver, jeg tror dog, at der var lidt mere end 100 g i hver – var grillet og den skønne grillede smag trængte igennem både bacon og ost. Mine bøffer var stegt perfekt; de var saftige og gennemstegte – ikke noget tør skosål eller halv råt snask overhovedet. Bacon og ost burgerNordjyllands bedste burger 🙂

Baconen var pandestegt – et plus i min bog – og den var stegt perfekt, ikke for meget og ikke for lidt. Den smagte skønt uden at overdøve de andre smage fra de lækre grillede bøffer, den cremede cheddar og det perfekt stegte spejlæg.

Jeg var virkelig positivt overrasket over, hvor lækker og velsmagende denne burger var. Kærestens burger havde de samme elementer som min, dog med fire bøffer på 100 g hver, da han fik Café Sigurds special burger.

Selvom kærstens burger var dobbelt så stor som min, var den lige så veltilberedt, som min burger, smagene lige så velafbalanceret og han var lige så tilfreds, som jeg.

Selvom burgerne var så lækre, som de var, så var det umuligt for os begge at spise op – vi måtte desværre levne lidt af denne lækkerhed, suk.

Jeg var virkelig positivt overrasket over kvaliteten af burgerne ved Café Sigurd – de var gennemført lækre. Ved de andre borde så maden lige så lækker ud, specielt deres steak burger – den må jeg prøve næste gang 😉

Servicen var også rigtig god – 2 unge piger, der håndterede en propfuld restaurant med smil og søde kommentarer. Ingen sad og ventede ret længe på betjening og de var opmærksomme og meget servicemindede.

Alt i alt var denne uges restaurant besøg på Café Sigurd fantastisk godt – sublime burgere, fantastisk betjening og virkelig god stemning – de kan roligt regne med, at jeg bliver stamkunde. Endelig et spisested i Nordjylland, der kan finde ud af at lave en ordentlig og lækker burger 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.