Let stuvet spidskål

Let stuvet spidskål

Spidskål er i højsæson lige nu og den skønne kål har mange anvendelsesmuligheder. Jeg bruger oftest spidskål i salater, men denne lækre let stuvet spidskål er en af min allernyeste favoritter. Let stuvet spidskålSmukke nuancer af grønt

Let stuvet spidskål er relativt let og hurtigt at lave og det smager himmelsk; sødt, sprødt og cremet, mmmhhh.

For det meste tænker jeg “uff” om stuvet kål, men denne lækre variant kan på ingen måde sammenlignes med f.eks. stuvet hvidkål – den er flere klasser over andre former for stuvet kål, eller det er min mening 🙂

Let stuvet spidskål passer perfekt til karbonaderne, frikadellerne, hakkebøffen, stegt kylling eller den stegte fisk – det går utrolig godt med de stegte retter.

Til 4 personer skal du bruge:

1 stort og smukt spidskål

250 g ærter fra frost

1 1/4 dl vand

1/4 grønsagsbouillonterning

2½ dl cremefine

Maizena til jævning

Havsalt og hvid peber

Fjern de yderste blade fra spidskålen og skyl kålen godt. Halver kålen og fjern stokken. Snit kålen meget fint.

Bring vandet til kog i en mellemstor gryde, der kan rumme den snittede kål – spidskålen fylder meget i snittet tilstand – mere end i hel 😉

Kom det lille stykke bouillonterning ned til det kogende vand, lad den opløse og tilsæt så kålen. Skru ned for blusset til medium varme.

Put låget på gryden og ryst gryden nogle gange. Efter cirka 2 minutter falder kålen let sammen og får en endnu smukkere og klar farve. Let stuvet spidskålÆrter og spidskål i skøn forening, mmmhhh

Tilsæt ærterne og cremefine til den let dampet kål. Krydr med havsalt og hvid peber og læg låget på igen.

Lad kål og ærter simre i 2-3 minutter, inden du tilsætter maizena rørt ud i kold vand. Du skal nok ikke bruge mere end 1½-2 spsk. maizena og 1-1½ spsk. koldt vand.

Jævn kålen, så cremefinen klæber til den skønne grønne kål og de smukke ærter. Kog igennem et kort øjeblik og server rygende varm, f.eks. til en god hakkebøf sammen med kogte kartofler og lidt surt.Let stuvet spidskålCremet og lækker 🙂

Den lette dampning af spidskålen gør, at der stadig er bid og knas i den. Den milde smag af ærter klæder kålen til perfektion og sammen med den skønne cremefine, der kæler så smukt for de to grønne lækkerbiskner, har du en skøn grøn ret, som både voksne og børn kan lide. Den hvide peber, der har en helt anderledes pikant smag end den sorte, giver et let krydret bid til den let stuvet spidskål med ærter og fuldender smagsoplevelsen. Let stuvet spidskålCremefine kæler for de dejlige grønsager, mums

Let stuvet spidskål med ærter er et skønt tilbehør og en ny måde at bruge både den dejlige spidskål og de små grønne trillende ærtebasser på – du vil elske denne ret 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.