Laksetærte
Denne skønne laksetærte er et perfekt alternativ til den traditionelle påskemiddag, som for mange ofte byder på lam. Lækker tærte fyldt med overraskelser 🙂
Jeg har serveret den for min fiskeforskrækkede kæreste og han spiste den med største velbehag, så selv fiske-hadere vil kunne lide den 🙂
Opskriften er fra Jamie Olivers nyeste bog; Spar med Jamie, og den er let at lave.
I denne portion er der nok til 6-8 personer til en god og mættende middag.
Du skal bruge:
3 porrer
2 store courgetter (squash)
1 tsk. timian
200 g stegt laks
100 g feta
Revet skal af 1 økologisk citron
3 store æg fra en glad og veltilpas høne
250 g fillodej
1 håndfuld friskrevet parmesan
1 stor stegepande, der kan gå i ovnen.
Rens porrerne og skyl dem godt fri for eventuelle sand- og jordrester. Skær dem i ringe. Skyl courgetterne, skær enderne af dem og skær dem i tern. Kom en god sjat olivenolie i en gryde og sæt den over middel varme.
Når olien er varm, skal porrer og courgetter i gryden sammen timianen. Svits dem i 30 minutter, indtil de er bløde. Du skal røre i dem undervejs, og ofte. Ellers brænder de på. Dog skal de være under låg de første 15 minutter.
Når grønsagerne er nok – ikke noget med bid i grønsagerne i denne opskrift 😉 fjerner du gryden fra varmen og lader indholdet køle af i 10 minutter.
Tænd ovnen på 175 grader.
Del laksen i flager og kom den ned i det afkølede grønsagsfyld. Smuldre fetaen ned i fyldet og tilsæt æggene og den revne citronskal. Rør fyldet godt sammen.
Find en stor stegepande frem, der kan sættes i ovnen eller brug et stort rundt fad på 30 cm i dia.
Hæld 2 dl olivenolie op i en lille skål og find en pensel. Smør stegepande eller fad godt. Læg fillodejen i panden/fadet, et ark ad gangen og pensl hver ark med olivenolie, inden du lægger det næste ark på.
Læg arkene forskudt for hinanden og lad siderne/enderne af arkene hænge udover kanten på panden/fadet.
Du skal arbejde hurtigt, for fillodej bliver meget hurtigt tørt, så det er op i tempo og ingen tøven. Tjep, tjep 🙂
Når du har lagt alle arkene i panden/fadet, fordeler du lakse-grønsagsfyldet i panden/fadet. Fold dej enderne ind over fyldet, så de danner et låg. Pensl igen med olivenolie, hver gang du folder.
Top med en håndfuld friskrevet parmesan.
Bag laksetærten nederst i ovnen i 45-50 minutter til den er gylden og sprød.Skøn tærte med fillodej, grønsager og lækker laks 🙂
Server med en frisk grøn salat og lidt citronbåde. Jeg har prøvet den både med salat og med dampet broccoli og begge dele smager fantastisk til tærten 🙂
Laksetærten smager fantastisk godt og den mætter fantastisk godt, på en rigtig dejlig måde. Det er en sundere variant, end mange andre tærter, da fillodejen ikke indeholder de samme mængder smør, som andre tærtedeje gør.
Fillodejen giver en dejlig lethed til tærten, og gør den ekstra sprød og delikat.Skøn laksetærte med lækkert fyld 🙂
Det er en skøn og anderledes laksetærte, der passer perfekt til en god påskemiddag 🙂