Kyllingeleverpaté
Kyllingeleverpaté er en skøn frokost ret, der passer perfekt til julens gode frokostbord. Pateen med kyllingelever er nem at lave og den er har en skøn mild, cremet smag.Lækker kyllingeleverpaté med skønt tilbehør
Kyllingelever paté smager vidunderligt sammen med et syrligt modspil i form af små syltede cornichoner eller skønne hjemmesyltede rødbeder.
Du kan lave en rustik servering, hvor du sætter glasset med pateen på bordet med et par knive i på et bræt, sammen med bunker af cornichoner og rødbeder med godt rugbrød eller surdejsbrød ved siden af.Den skønne paté er næsten spist 🙂
Kyllingeleverpateen kan også bruges som en tapas anretning serveret på lidt sprød ristet surdejsbrød eller rugflan (forhandles ved BORUM DELUXE).
Til 1 stort glas skal du bruge:
500 g kyllingelever
1 rødløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 fed hvidløg
½ dl marsala vin
150 g iskoldt smør af den gode slags
Friskkværnet peber og lidt havsalt
Kyllingelever kan købes frossent i de fleste supermarkeder og der er ca. 500 g i en pose.
Lav gerne pateen dagen før, den skal serveres, da den skal køle ned og trække smag i minimum 5 timer.
Optø kyllingeleveren i køleskabet og lad den dræne i en si, når den er tøet.
Pil og hak rødløget fint. Pil og hak også hvidløgsfeddene fint.
Skyl timianen og hak den fint.
Skær smørret i mindre tern og tag ca. 25 g fra.Cremet paté med skønt modspil af sprødt og surt, mums
Rens den drænede kyllingelever for urenheder og snask – der sidder små hvide fedtklumper og små ansamlinger af blod – det skal skæres vær. Skær leveren i mindre stykker på ca. 2 cm størrelse.
Sæt en mellemstor stegepande over god varme. Kom halvdelen af de 25 g smør, som du tog til side, på panden. Når smørret bruser op, tilsætter du løg, hvidløg og timian og skruer ned til medium varme.
Lad den skønne blanding sauterer i 10 minutter, indtil løgene er bløde og klare – de må ikke blive brune eller branke.
Tilsæt kyllingeleveren og den sidste halvdel af de 25 g smør og lad leveren stege med et par minutter, indtil den er fint stegt på alle flader. Du skal nok skrue op for panden til god varme igen, så leveren ikke begynder at koge på panden.
Når leveren er fint stegt og der dufter dejligt af løg og lækkerhed, krydrer du godt med friskkværnet peber og lidt havsalt. Hæld herefter marsala vinen på og lad den koge ind i et minuts tid.
Marsalaen giver en vidunderlige dybde og sødme til pateen, som er svær at opnå med andet spiritus.
Find din foodprocessor eller blender frem og hele pandens indhold i processoren. Tilsæt resten af smørret og læg låget på. Blend det hele godt, indtil du har en homogen og blød, cremet masse.
Skold og skyl med atamon et stort glas – det skal kunne rumme ca. 0,75 l. Hæld den lækre paté i glasset, læg låget på og sæt glasset i køleskabet til dagen efter.
Server pateen til en god frokost, brug den som en forret på lidt surdejsbrød med finthakkede cornichoner, giv manden den med på madpakken eller lad den være en del af en god tapas komsammen med gode venner – det er hygge og glæde på højt plan 🙂De lækreste hapsere, mmmhhh
Smagen er mild og cremet med en skøn dyb note fra den lækre marsala vin. Det milde rødløg giver et fint spil i pateen og timianen tilfører den en smule parfume – en lækker, lækker frokostret, der passer perfekt til en skøn julefrokost.
Jeg serverede den til den årlige julefrokost for vores forældre, der altid afvikles lørdagen før 1. søndag i advent, og den var et så stort hit, at mine forældre fik en portion med hjem 🙂 og resten af glasset er næsten tomt nu…
Denne lækre kyllingeleverpaté skal helt sikkert laves igen og gerne snart 😀