Kartoffelsuppe med ramsløg
Kartoffelsuppe med ramsløg er en smuk forårsgrøn sag, der med sin milde smag vil få alle til at elske suppe. De dejlige ramsløg giver både farve og mild undertone af løg til denne cremede suppe og det sprøde bacon vil få selv en mand til at spise suppen 😉Forårssmuk suppe
Kartoffelsuppen er den ret, der er hurtig at lave på en meget travl dag. På 30 minutter er suppen klar og dette er inklusiv forberedelse 🙂
Til 4 personer skal du bruge:
3 mellemstore bagekartofler
1 squash
7,5 dl grønsagsbouillon
20 blade ramsløg
½ bundt frisk basilikum
½ dl mælk fra en sød ko
4 skiver bacon eller 4 skiver serranoskinke
Eventuelt lidt groft brød til serveringLysende grøn med smukke mørkegrønne nister, mmmhhh
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Kom dem op i en gryde.
Skyl squashen, skær enderne af den og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske og skær den i 1 cm tykke skiver. Kom squashskiverne op i gryden til kartoffelternene.
Hæld grønsagsbouillonen over og bring gryden i kog.
Bag baconen eller serranoskinken i ovnen til den er gylden og sprød. Hvis du bruger bacon, skal du lade den dryppe af på et stykke køkkenrulle, når den er stegt.
Skyl ramsløgene godt og hak dem meget groft.
Skyl basilikummen og tag et par pæne blade fra til pynt. Hak resten groft.
Lige når grønsagerne er ved at være nok, tilsætter du ramsløgene og lader dem koge med de sidste par minutter.
Når alle grønsagerne er møre, fjerner du gryden fra varmen – lad blusset være tændt.
Kom basilikummen i gryden og blend suppen glat med en stavblender – pas på at den varme væske ikke sprøjter op på dig.
Tilsæt mælken, sæt gryden tilbage over varmen og lad den koge op igen. Smag til – måske den skal have lidt friskkværnet peber?
Portionsanret suppen i fine skåle, smuldr lidt stegt bacon/serranoskinke over hver portion og pynt med de sidste basilikumblade. Server suppen rygende varm eventuelt med lidt groft brød til.Mættende og delikat
Denne suppe er også perfekt til forret – her kan du med fordel dele samme portion til 6 eller 8 personer, da en forret egentlig kun skal være en lille appetitvækker 🙂
Ramsløgene og basilikummen giver en smuk lysende grøn farve til suppen og gør den til en fryd for øjnene. Smagen er mild og cremet og med en svag note af ramsløg. Basilkummen kan også svagt anes og giver en skøn krydret smag. Squashen giver fylde og en smule af den grønne farve. En skøn suppe, som selv den suppe-hadende kæreste var vild med 🙂
Kartoffelsuppen mætter også godt uden at ligge tungt i maven og hvis du ikke propper dig med brød til, så kan du også have en rimelig god samvittighed over, at du har spist et let, fornuftigt og nogenlunde sundt måltid mad – hvis du går op i sådan noget 🙂Sprød bacon på en bund af lysgrøn – mums 🙂
Suppen kan også laves nogle dage før, sættes på køl og varmes langsomt op ved svag varme og den vil derfor være velegnet til forret til f.eks. en konfirmation, hvor du selv laver maden, da den er let at forberede og smuk ved servering 🙂