Semitørrede tomater er en lækker delikatesse, der kan bruges til alt fra en god ost til fyld i salater og kød, for eksempel som fyld i et kyllingebryst.
Mine semitørrede tomater er blevet brugt som adventsgave til mine søde forældre. Du kan bruge dem til værtsgaver eller som en sød tanke til en du holder af. Du kan også spise dem selv 😉Smukke tomater i skøn olie
Til 1 glas skal du bruge:
300 g små blomme tomater, San Marzano tomater cherrytomater på stilk – disse tre varianter er alle smækfyldte med smag og derfor velegnede til semitørring
3 fed hvidløg
2 spsk. frisk timian
1 dl ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
3 tsk. rørsukker
Ekstra olivenolie til at fylde glasset med.
Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen op.
Pil hvidløgsfeddene og kom dem i en minihakker sammen med timianen. Hak begge dele til det er helt findelt, det tager cirka 20 sekunder. Tilsæt den lækre olivenolie og hak igen i 20-30 sekunder, til du har en smuk grøn-gul olie fyldt med smag og duft.
Drys havsalt og friskværnet peber over tomaterne. Drys rørsukkeret over og slut af med at dryppe den lækre hvidløgs-timian olie over de smukke røde tomater.
Mængden af olie kan virke stor i forhold til tomaterne, men det hele skal bruges.
Sæt tomaterne ind i en 100 grader varm ovn – ikke varmluft og lad dem hygge sig der i 2½ time.
Skold imens et glas i kogende vand – husk også at skolde låget. Skyl det bagefter i atamon og sæt det til side, indtil tomaterne er færdige.
Når tomaterne er færdige, skal de køle lidt af på bagepladen, inden de puttes i det rene, skoldede glas. Små smukke smagsbomber, mmmhhh
Fyld tomaterne på glasset og sørg for at få al den gode olie og saft med, der ligger på bagepapiret. Hvis der ikke er olie nok til at dække tomaterne, hælder du lidt af den gode jomfruolivenolie over, indtil tomaterne er dækket. Sæt låg på glasset og opbevar det i køleskabet eller giv det væk, som en sød adventsgave eller værtindegave.
Disse lækre tomaters skønne dybe smag bliver fremhævet af den lange bagetid ved lav temperatur og den skønne timian og hvidløgene fremhæver, sammen med rørsukkeret, tomaternes dybde og sødme.
Tomaterne kan holde sig i cirka 2-3-uger på køl; 3-4 uger hvis du har skoldet og skyllet glasset i atamon.