Når du skal koge risengrød næste gang, så kog lidt ekstra og gem lidt til disse klatkager. De er en anderledes lækkerbisken, der er lette at lave og dine børn vil elske dem.
Til 12 mellemstore risklatkager skal du bruge:
700 g færdigkogt risengrød
1½ dl mælk fra en glad ko
1 stort æg fra en veltilpas høne
2 spsk. rørsukker
5 spsk. hvedemel, gerne med lidt top
Smør til stegning
Bland alle ingredienserne godt sammen til du får en fast, men ikke for fast risengrødsdej. Sæt en stor stegepande over medium varme og tænd din ovn på cirka 75 grader.
Når panden er varm kommer du en god klat smør på. Lad den smelte og fordel så tre store klatter risengrødsdej på panden. Lad klatkagerne stege et par minutter på hver side til de er gyldne.
Når de er færdigstegte kommer du dem i et ovnfast fad og sætter fadet i ovnen, så klatkagerne bliver ved med at være varme.
Fortsæt på samme måde til du har brugt alt risengrødsdejen – jeg tror ikke, at det er et rigtigt ord, men jeg synes, det er ret passende at bruge alligevel 😉
Server de lune risklatkager med lidt syltetøj, julesirup eller lidt frisk frugt. De er super lækre; bløde og alligevel har de en sprød stegeskorpe. De smager lidt af en blanding af risengrød og amerikanske pandekager og kan sagtens serveres som morgenmad i en weekend. De er forholdsvis sunde, specielt hvis du servere dem med lidt frisk frugt til 🙂