Opskriften på disse pebernødder er fra lagkagehuset. De er lette, sprøde og mildt krydret. Lige som jeg allerbedst kan lide mine pebernødder 🙂
Du får en ret stor portion ud af denne opskrift:
250 g stuetempereret smør – ikke et blandingsprodukt, men en rigtig god smør
250 g rørsukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
500 g hvedemel
1 dl cremefine til piskning – i originalopskriften skal der bruges fløde, men jeg bruger altid cremefine
Find en stor skål frem. Kom smør og sukker deri og rør det godt sammen. Bland krydderierne med bagepulver og natron og rør det i blandingen. Tilsæt melet og rør lidt mere. Saml dejen med cremefinen. Dejen skal være ret fast.
Jeg satte min pebernødde dej på køl i et døgn, så den kunne trække smag. Det resulterede i, at den begyndte at væske. Pebernødderne blev fine, men det blev lidt snasket at arbejde med, så det vil jeg ikke anbefale dig at gøre. Bag pebernødderne med det samme.
Tænd ovnen på 210 grader, ikke varmluft. Varmluft til bagning giver ofte et kedeligt resultat.
Form dejen til lange pølser i lillefingertykkelse og skær pølserne ud i 1 cm stykker. Du skal hverken rulle eller trille disse pebernødder. De skal bare lægges på en bageplade med bagepapir, når du har skåret dem. Der skal være lidt afstand imellem dem, da de både hæver og flyder lidt ud.
Bag dem øverst i ovnen i 10-12 minutter til de er let gyldne. Lad pebernødderne køle af på en rist, inden du pakker dem i fine glas eller julekagedåser 🙂