Hvidkålssalat med ananas
Hvidkålssalat med ananas og mynte er en skøn måde at få brugt nogle af vinterens absolut lækreste grønsager; hvidkål og gulerødder. Begge dele indeholder mange fibre og de mætter derfor rigtig godt. Et andet sundt aspekt ved dem er det lave kalorie indhold og de mange sunde vitaminer. Basta!En farvestrålende vintersalat
Jeg er ikke blevet sundhedsfanatiker, ej heller er jeg hoppet med på den typiske januar måneds jeg-skal-tabe-mig-panik, næh, jeg har bare kreeret en ny salat med årstidens grønt.
En skøn hvidkålssalat med gulerødder og æble, som min skønne mand (og jeg selv) er helt pjattet med – han tog to gange og han er virkelig bange for grønsager 😉
Jeg har puttet friske krydderurter i salaten – også selvom de ikke som sådan er i sæson, men de giver en fantastisk smag til de skønne grønsager og frugter.
Til 2-3 personer og eventuelt til en lille frokostrest til næste dag, skal du bruge:
½ lille hvidkålshoved eller 1/3 stort – meget fint snittet
2 store gulerødder
½ stort, rødt og syrligt æble
2 skiver frisk ananas á 1 cm tykkelse
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk basilikum
2 tsk. sesamolie
1 tsk. hvidvinseddike
Få, men super gode ingredienser 🙂Lækre farve og smage, mums
Skræl gulerødderne og skyl skrællekniven godt. Brug den til at skrælle lange strimler af gulerødderne – det giver et fint spil i salaten, og en skøn kontrast til de små fintsnittede stykker af hvidkål.
Skær det halve æble i meget tynde stave på cirka 2 cm længde.
Skær ananasskiverne i 1 cm tern.
Hak krydderurterne fint.
Bland alle de hakkede grønsager, frugt og krydderurter godt i en smuk skål. Dryp sesamolien over og hvidvinseddiken. Sesamolien giver en skøn dyb smag af ristede sesam til salaten og hvidvinseddiken giver et snert af syre.
Lad gerne salaten stå og trække lidt smag i en halv times tid på køkkenbordet, imens du gør resten af maden færdig.
Salaten smager skønt til alt fra vildsvinefrikadeller, langtidsstegt kylling, hakkebøf eller et stykke stegt fisk, mmmhhh.Skønherlig vintersalat
Det fintsnittede hvidkål har en mild smag og et vidunderligt knas. Æbleternenes skønne sprøde, syrlighed klæder både hvidkål og gulerødder fantastisk godt. Gulerødderne bliver ekstra saftige og smagfulde, når de skrælles i lange strimler med en skrællekniv og de tilfører salaten sødme. Ananasternene giver en intens sødme, der komplimenteres af den finthakkede mynte, der også giver et skønt, lidt udenlandsk præg til salaten, mmmhhh. Den skønne basilikum giver både et smukt farvespil og en drilsk smag på tungen. Sesamoliens dybe nøddeagtige smag fuldender denne lækre vintersalat, der laves ofte herhjemme.Delikat, sund og fyldt med smag – salat, når det er bedst 🙂
Som altid, når jeg laver salat, tilføjer jeg frugt. Frugt giver en naturlig sødme og friskhed til salat, som den ofte kun bliver bedre af – prøv det, det smager fantastisk 🙂