Galette med middelhavsgrønt

Galette med middelhavsgrønt

Galette med middelhavsgrønt er en vidunderlig blanding af Middelhavets lækkerier; den franske Galette og de middelhavsgrøntsager – a match made in heaven.

Galetten er en smuk åben tærte, der vækker sommerminder og er den perfekte gæstemiddag; smuk, enkel, delikat og yderst velsmagende.

Jeg har lavet denne lækre galette flere gange i løbet af sommeren og min veninde elsker den – hver gang jeg laver mad til hende, beder hun om at få denne lækre tærte.

Til 4 personer, som hovedret, skal du bruge:

1 færdiglavet tærtedej fra køl – ja det må man gerne

2 spsk. mascarpone

1½ tsk. Dijon sennep

1 kugle frisk mozzarella – helst bøffelmozzarella

1 bundt forårsløg – renset og med det meste af de grønne toppe intakte

1 squash – udkernet (halver på langs og brug en teske til at skraber kernerne ud)

1 aubergine – udkernet (halver på langs og halver igen, så du har fire aflange både, skær de fleste af kernerne ud)

1 rød peberfrugt – udkernet

15 små cherrytomater

Havsalt & friskkværnet peber

Chiliolie eller almindelig olivenolie

Basilikum til pynt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

Skær forårsløgene i 2 cm lange stykker og skær både squash og auberginer i ½ cm skiver. Skær peberfrugten i ½ cm tykke skiver på 2 cm længde. Kom de udskårne grøntsager på bagepladen og krydr dem med havsalt, friskkværnet peber og lidt chiliolie. bag dem midt i den varme ovn i 15 min.

Tag tærtedejen ud af pakningen og lad den hvile på køkkenbordet i 10 minutter.

Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist i 5 minutter. Imens laver du galetten klar.

Kom nyt bagepapir på en bageplade og læg tærtedejen herpå. Fordel mascarponen på tærtebunden, men undlad at smøre 2 cm af kanten hele vejen rundt. Fordel senneppen ovenpå mascarponen.

Kom de let afkølede ovnbagte grøntsager ovenpå mascarponen og læg også tomaterne på. Fold kanten (de 2 cm uden mascarpone og sennep) på tæredejen ind over fyldet. Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel den ovenpå fyldet. Dryp til sidst med lidt chiliolie og bag galetten ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.

Tag den smukke galette ud af ovnen og lad den køle let af på en rist i ca. 20 min. Det giver galetten tid til at sætte sig og blive mere skærevenlig. Det fremhæver også smagen af de lækre middelhavsgrøntsager, da de mister lidt af smagen, når de er brandvarme.

Pluk lidt basilikumblade og drys over galetten lige inden servering. Server den lækre galette med en blandet grøn salat.

En vidunderlig middag fyldt med smag og sommerminder om varme aftener ved Middelhavet.

Galetten med middelhavsgrønt har en fantastisk smag. Den er mild og cremet med en snert af styrke fra både sennep og chiliolie. Tomaterne giver en lækker, intens syrlig-sødme til den kødfulde aubergine og den milde squash. Forårsløgenes let bitre note kan anes, og komplimenteres af den sødme som ovnen varme tryller frem i dem. En absolut delikatesse, der er en fryd for både øjet og ganen.

Buon appetito!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.