Deep pan pizza

Deep pan pizza

Min favorit pizza er en klassisk italiensk pizza med tynd sprød bund, enkelt fyld af gode råvarer og smækfyldt med smag som min dejlige pizza bianco. Men jeg indrømmer blankt, at min buttede, luftige og lækre deep pan pizza er perfekt til mindste detajle. Denne deep pan pizza er det ultimative comfort food, og rigtig god til de dage, hvor du bare trænger til noget dejligt mad, der giver din sjæl et varmt og beroligende kram 🙂Deep pan pizzaLuftig, lækker og fyldt med den bedste smag – velvære i form af mad, mmmhhh

Jeg er inspireret af den gode Jamie Oliver og de skønne pizza stykker, du kan købe ved de små madboder i, næsten, enhver by i Toscana. De pizza stykker, du kan købe ved disse dejlige boder og små butikker, er tykbundede og toppet med kvalitetsfyld – lige som de skal være 🙂

Deep pan pizza er perfekt til fredag aften, hvor weekenden skal sparkes i gang med hygge og afslapning ovenpå en lang uge med arbejde, skole, lektier, sport og alt det andet, både du og jeg fylder i en travl kalender.

Denne deep pan pizza er lavet med få, men gode ingredienser afstemt efter årstiden; svampe, løg, tomatsauce og frisk mozzarella, mmmhhh.Deep pan pizzaLækker pizza klar til spisning 🙂

Til 8-10 personer eller til 4 personer og 2 aftener skal du bruge:

1 kg tipo 00 mel – alternativt kan du bruge en anden god hvedemel med god bageevne, men tipo 00 er den bedste

Lidt almindeligt mel til æltning

1 brev tørgær á 11 g

1 tsk. rørsukker

1 tsk. fint salt

6½ dl lillefingervarmt vand

Kom mel, salt og sukker i en stor skål. Hæld gæren ned til blandingen, men hold den væk fra saltet, da den direkte kontakt kan ødelægge gærens hæve evne.

Tilsæt vand og ælt dejen godt sammen. Du skal måske bruge lidt ekstra mel til æltningen, som beskrevet ovenfor og der er almindelig hvedemel helt fint.

Ælt dejen rigtig godt. Den skal være smidig og elastisk.

Drys en ren stor skål med mel og læg dejen deri, dæk skålen med et klæde og sæt dejen et lunt sted til hævning i cirka 1 – 1 1/4 time.

Imens dejen hæver, kan du koncentrere dig om fyldet og her skal du bruge:

400 g svampe – en blanding af portobello, brune champignon, kantareller er fint

3 mellemstore zittauerløg

Olivenolie

Smør af den gode slags

Havsalt, friskkværnet peber

2 tsk. rørsukker

1½ tsk. tørret timian

Chilipulver og hvidløgspulver

Rens løgene, halver dem go skær dem i tynde skiver.

Varm en stor pande op ved medium varme og kom en sjat olivenolie og en klat god smør på.

Når fedtstoffet er varmt, tilsætter du løgringene. Lad løgene sauterer i et par minutter og krydr dem så godt med friskkværnet peber, lidt havsalt, 2 tsk. rørsukker og 1 tsk. tørret timian.

Den sidste ½ tsk. timian skal bruges til svampene.

Rørsukker er perfekt til løg, da de fremhæver løgenes naturlige sødme og som et ekstra lille plus er de med til at give en let karamellisering.

Skru lidt ned for varmen, rør godt rundt i løgene og lad dem hygge sig i cirka 15-20 minutter. De skal blive bløde, lækre og smeltende møre. Husk at vende rundt i dem en gang imellem, så de ikke brænder på.

Løgene må ikke bliver alt for brune, så smager de ikke godt.

Imens løgene hygger sig, kan du lave svampene klar.

Rens vampene godt og skær dem i grove tern. Læg dem til side.

Husk at de eneste svampe, der må komme under en rindende hane er champignoner. Alle andre svampe skal børstes rene.Deep pan pizzaSkønt fyld med en dejlig pizza

Når svampene er gjort klar, kan du lave tomatsaucen.

Til tomatsaucen skal du bruge:

1 dåse flåede tomater

½ bundt frisk oregano eller basilikum – husk at skylle det godt

½ spsk. hvidvinseddike

1½ tsk. fint salt

2 tsk. rørsukker

1 tsk. hvidløgspulver

½ tsk. chilipulver

1 spsk. olivenolie

Kom alle ingredienserne i en skål og blend massen glat med en stavblender. Pas på dit tøj, det kan godt sprøjte en lille smule.

Smag saucen til. Den skal være syrlig med et snert af sødme og styrke. Fyldet er til den fyldige og søde side og derfor skal saucen være tilsvarende syrlig, da du ellers ender med en alt for sød pizza, der ikke vil smage godt, når den bliver sat sammen.

Sukkeret i tomatsaucen, gør det samme ved tomaterne, som ved løgene i fyldet; fremhæver den naturlige sødme i tomaterne og gør saucen endnu mere delikat.

Nu burde dine løg være tilpas bløde og lækre og du kan fjerne dem fra panden. Læg dem på en tallerken og sæt panden tilbage over varmen.

Tilsæt svampene og lad dem stege ved halv høj varme et par minutter. Tilsæt derefter en lille sjat olivenolie og en klat god smør. Krydr med friskkværnet peber, den sidste ½ tsk. timian, hvidløgspulver og chilipulver.

Steg svampene til de er let gyldne og lækre. Læg de stegte svampe ovenpå løgene.

Tænd ovnen på 200 grader og for en gangs skyld må du gerne bruge varmluft 😉

Find den helt store bradepande til ovnen frem, 30 x 40 cm.

Smør den godt indvendig med olivenolie.

Når dejen er færdighævet, hvilket den burde være sådan cirka, når du er færdig med alle de indledende øvelser, så vipper du den forsigtigt ud i den smurte bradepande.

Kom olie på dine hænder og træk/tryk forsigtigt dejen ud i bunden af hele bradepanden. Løft forsigtigt dejen op i hver side og dryp lidt ekstra olie ud i bunden af bradepanden, så dejen ikke brænder fast.Deep pan pizzaBlød, smidig og luftig

Dejen skubber og suger olien til sig, når du fordeler den i bradepanden, derfor skal der lige en lille smule ekstra under bunden af den.

Der skal ingen bagepapir i bradepanden, og bare rolig – den brænder ikke på.

Fordel 2/3 af tomatsaucen på dejen, resten kan du gemme til lidt pasta til en anden dag. Det kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet i en tætsluttende beholder.

Pluk 2/3 af en klump frisk mozzarella i små bidder udover tomatsaucen – når du plukker en mozzarella i stedet for at skære den, så smelter den bedre og giver dig lige det helt rigtige pizza look 😉

Fordel svampene og løgene ovenpå tomatsaucen og top pizzaen til sidst med en hel kugle frisk mozzarella plukket i små bidder.Deep pan pizzaEn rigtig vinter pizza i mørke nuancer

Du skal altså bruge cirka 175-200 g frisk mozzarella i alt.

Sæt pizzaen ind i den varme ovn på anden nederste rille. Lad den hygge sig der i 15 minutter og flyt den derefter en-to riller op, så den står i den øverste del af ovnen, dog ikke på allerøverste rille. Giv den yderligere 10 minutter.

Tag pizzaen ud af ovnen og lad den køle af et par minutter, inden du forsigtigt vipper den ud på et stort skærebræt og skære den i mindre stykker til din familie eller gæster.Deep pan pizzaSmeltende og lækker ost i smuk forening med delikat fyld og luftig bund 🙂

Pynt eventuelt pizzaen med frisk rucola; det ser fint ud og den let bitre rucola passer perfekt til denne skønne pizza, der har en dyb sødme og fyldig smag. Deep pan pizza Flotte lufthuller, der gør pizzaen let og lækker, mums

Bunden er luftig og alligevel sprød, fyldet har en dyb og kompleks smag, der passer perfekt til den tykke bund og den syrlige tomatsauce. Ostens sammensmeltning med de andre skønne ingredienser, gør denne pizza til den ultimative madoplevelse og så er tykke, buttede deep pan pizzaer faktisk ikke så dårlige – ikke når de er lavet på denne måde med masser af kærlighed og nænsomhed; deep pan pizza er perfekt til sjælen, der trænger til et knus og til den sultne familie 😉



2 thoughts on “Deep pan pizza”

  • Det er dog den mest dejede pizza jeg nogensinde har fået, dels var dejen ikke hævet “nok” efter tidsintervallet der var beskrevet. Desuden kunne halvedelen af dejen have været mere end rigeligt, og det på trods af min bradepande var store end den angivne. Smagen var fin – men mængden holder ikke vand..

    • Kære Anden,

      Opskriften er på deep pan pizza og lige netop denne type pizza har en meget tyk bund i forhold til den mere kendte tynde pizza, derfor er der så meget dej i forhold til den mere kendte tynde pizza ?

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.