Chunky tomatsauce
Det bugner med tomater, løg og squash lige nu, nogle af sensommerens skønneste ingredienser. Dette væld af skønne, danske grønsager fik mig til at eksperimentere forleden med en skøn fyldig tomatsauce i stil med ratatouille. Resultatet blev virkelig lækkert 🙂Smuk solskinsret med skønne tomer af Middelhavsmad 😀
Du kan vælge at servere denne lækre chunky tomatsauce med en portion kogt pasta eller du kan servere den med lidt godt kød til. Jeg serverede den med en fuldkorns muslingepasta og lidt hurtig-lavet kødboller.
Til 3 personer skal du bruge:
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
5 store, solmodne danske tomater
1 lille håndfuld frisk timian
1 dl vand
1 squash
½ bundt frisk basilikum
Havsalt og friskkværnet peber
Feta eller frisk mozzarella til servering
Hak løg og hvidløg fint. Sæt en stor pande over middel varme og kom en god sjat olivenolie på. Når panden er varm tilsætter du løgene og lader dem sautere under jævnlig omrøring. De må ikke blive brune.
Hak imens peberen fint og tilsæt den til løgene, når de begynder at blive klare.
Lad peber og løg simre videre i 5-7 minutter. Skær imens tomaterne ud i tern. Tilsæt også dem til panden og lad dem simre med.
Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
Skyl timianen godt og nulr bladene ned i panden til grønsagerne.
Lad grønsagerne simre, så tomaterne koger ud. Tilsæt vandet og lad grønsagerne suge det.
Imens flækker du squashen på langs og fjerne kernerne med en teske. Skær squashen ud i små tern på cirka ½ x ½ cm.
Når tomaterne er kogt ud, tilsætter du squash ternene – de skal kun lige simre med i et par minutter, så der stadig er bid i dem. Det giver en skøn kontrast til de andre møre grønsager.
Hak basilikummen fint og tilsæt også den til panden. Rør grønsagerne godt sammen og lad dem simre et øjeblik. Smag til og krydr eventuelt med lidt ekstra peber. Hvis du bruger feta, skal det i nu og så skal du huske, at feta er meget salt og derfor må du ikke oversalte dine grønsager.Smukke farver 🙂
Server denne skønne chunky tomatsauce med inspiration fra ratatouille til lidt lækkert pasta, et stykke groft brød eller som tilbehør til et stykke lækkert kalvekød.
Hvis du ikke bruger feta, kan du smuldr frisk mozzarella i små stykker ned i hver portion, når du servere den varme sauce. Varmen fra saucen får mozzarellaen til at smelte sammen med grønsagerne og det smager himmelsk.Sensommer ret af den bedste slags, mums
De skønne krydderurter giver en dejlig Middelhavssmag og de lækre grønsager kommer til deres fulde ret i denne skønne og enkle sauce. Tomaterne giver en skøn sødme, og peberfrugtens lange stegetid får også sødmen frem i den – den giver en skøn dybde til retten. Squashen friske bid løfter retten til et himmelsk niveau og du kan næsten høre englene synge 😉