Butterdej med æg

Butterdej med æg

Butterdejssnitte med æg, bacon og karamelliserede løg er perfekt til en brunch i en forlænget weekend, hvor der gerne må hygges lidt ekstra 🙂

På dette skønne stykke luftige og lette butterdej får du hele det skønne morgenkomplet samlet; sprød bund af luftig dej, bløde og smagsfulde løg, sprødt bacon og et dejligt solgult æg toppet med lidt grønt  – skønt og lækkert 🙂

Jeg er vild med dette lille stykke bagværk; det smager fantastisk og det mætter godt uden at det ligger tungt i maven.Butterdej med ægUforskammet lækker morgenmad, mmmhhh

Det er enkelt og hurtigt at lave, men det smager guddommeligt.

Til 4 personer skal du bruge:

1 rulle butterdej

5 mellemstore æg fra en glad høne

4 skiver back bacon – god engelsk bacon med ekstra meget kød på

1½ almindeligt zittauerløg

½ tomat

8 store basilikumbladeButterdej med ægSkønne farver, sprødhed og gode råvarer – lækkert i al sin enkelhed

Begynd med løgene – det er dem, der tager længst tid. Pil dem, halver dem og skær dem i tynde skiver.

Varm lidt olivenolie op på en stegepande ved lidt under medium varme. Put løgene på panden, når panden er varm. Lad løgene stege eller svede, som man også kalder det, i 30 minutter til de er let gyldne og nærmest karamelliserede af deres egen sukker og saft.

Løgene skal ikke krydres med nogen former for krydderi, heller ikke salt og peber. Husk at vende rundt i dem jævnligt, så de ikke brænder på.

Imens løgene sveder, putter du baconen på en bageplade med bagepapir og steger skiverne næsten sprøde i ovnen. Dette gør du ved 200 grader, eventuelt varmluft. Det tager 5-7 minutter.

Tag baconen ud og lad den køle af.

Slå et æg ud i en skål og pisk det sammen – det er til pensling.

Åbn for butterdejen og del den i fire lige store stykker. Fold en kant på hvert stykke; den skal være 1 cm bred, så du får en butterdejsfirkant med fire kanter på, der kan holde fyldet inde.

Prik midten af hver butterdejsfirkant let med en gaffel.

Læg butterdejsstykkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 200 grader – ikke varmluft – i 7 minutter. Butterdej med ægBacon, æg og butterdej – morgenmad for mænd og for kvinder 😉

Dine fire butterdejsstykker er nu blevet transformeret til fire butterdejs spærreballoner 😉 Tag dem ud af ovnen – lad dem blive på bagepladen. Køl butterdejsstykkerne af i 2 minutter og tryk så lige så forsigtigt, med en palet, midterstykket ned igen.

Fordel de skønne gyldne karamelliserede løg på bunden og læg en skive bacon ovenpå.

Slå forsigtigt et æg ud i hver snitte, meget forsigtigt – hvis du ikke har lavet dine kanter store nok og fået trykket bunden flad nok, så løber ægget ud. Så forsigtighed 🙂

Bag dine lækre morgenmads kompletter i 8 minutter, til æggene er nok og kanterne på snitterne er gyldne og sprøde.

Æggene bliver hårdkogte, så hvis du er mere til den blødkogte variant, skal du nøjes med at putte æggehviden fra hvert æg på hver snitte og bage dem i ovnen i 5 minutter, hvorefter du tager snitterne ud og fordele æggeblommerne ovenpå hver snitte og bager snitterne færdige i 3 minutter – det skulle gerne give en mere blødkogt og lækker løbende solgul blomme, mmmhhhh 🙂Butterdej med ægLækker morgenmad, mums

Skær den halve tomat i tynde skiver og hak basilikummen. Fordel tomatskiver og basilikum på toppen af hver butterdejssnitte og slut af med et kværn sort peber, mums.

Server disse lækre butterdejssnitter rygende varme med en kop god kaffe = den perfekte weekend/miniferie brunch/morgenmad, lækkert 🙂

Butterdejsbunden er dejlig sprød og sød i smagen, de karamelliserede løg giver lidt kant til den søde bund og det milde æg. Baconens let røgede og kødfulde smag fuldender en perfekt morgenmadsoplevelse. Tomaternes solmodne friskhed komplimenterer de smukke solgule æggeblommer og basilikummens grønne strejf er ikke kun en fryd for øjet, men også for den samlede smagsoplevelse, uhm.

Disse lækre butterdejssnitter smager uforskammet godt og din bedre (eller værre?) halvdel vil elske dem 🙂 Det er en komplet morgenmad serveret i én anretning – I like 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.