Broccolisuppe
Broccolisuppe er en smuk grøn sag, der med sin cremede konsistens virker syndig, men den er faktisk smækfyldt med sunde sager. Broccolisuppe er den perfekte suppe i overgangen imellem sommer og efterår. Den har sommerens smukke grønne farver og giver en skøn varme på en halvkold sommerdag med efterårsvejr. Den er blevet en af mine nye favorit supper, både på grund af farven og på grund af smagen.
Den cremede broccolisuppe er perfekt på en travl hverdagsaften, hvor maden gerne må være hurtig lavet, da den er så nem at lave. Det tager ca. 30 minutter fra du begynder på suppen, til den er hældt op i skåle og serveret.
Til 4 personer skal du bruge:
2 forårsløg, inkl. det grønne
2 store fed hvidløg
½ rød chili
1 stort broccoli eller 2 små
½ squash
7½ dl grøntsags bouillon
Havsalt og friskkværnet peber
Evt. citronsaft
Hak hvidløg og chili fint. Skær forårsløgene i tynde ringe.
Skyl broccolien rigtig godt og skær stokken i små tern. Del buketterne i mindre stykker. Fjern kernerne fra squashen og skær den i mindre stykker.
Sæt en gryde over medium varme og kom en god sjat olivenolie i. Sautér hvidløg, chili og forårsløg i et par minutter og tilsæt så de små tern af broccolistokken. Lad det hele stege i ca. 4 minutter.
Tilsæt broccolibuketterne og squashen. Lad også dette stege med et par minutter, kværn peber over. Hæld bouillonen ved og læg låg på. Lad grøntsagerne små simre, indtil de er næsten møre. Fjern gryden fra varmen og blend det godt med en stavblender, indtil alle klumper er væk. Smag suppen til; den mangler måske en smule peber eller salt.
Server suppen med det sammen, imens den stadigvæk er rygende varm.
Broccoliens sødme er tydelig i suppen, og både hvidløg og chili giver den det modspil, den har brug for. Den cremede konsistens er yderst delikat og det er svært at tro, at suppen kun indeholder grøntsager. Et par dråber citronsaft på toppen af suppen klæder den og fuldender smagsoplevelsen.
Du kan sagtens servere lidt crostini hertil, men suppen i sig selv mætter godt på en god måde og brød er egentlig unødvendig.
Den smukke farve og den dybe, sødmefulde smag med noter af styrke og syrlighed gør denne suppe til en lækker smagsoplevelse, der passer perfekt til både hverdag og til forret til gæster i en weekend. Den smager i øvrigt også godt dagen efter.
Buon appetito! 🙂