Ærtemos
Jeg elsker simpelthen ærter. Ny bælgede ærter er den skønneste spise. Sæsonen for friske ærter er bare ikke særlig lang. Derfor er jeg også stor tilhænger af små, fine frosne ærter. Et lille hurtigt dampbad og de smager næsten lige så godt som de ny bælgede sommer ærter 🙂
Imens min sygdom var værst, var ærter faktisk noget nær det eneste, jeg kunne spise. Jeg spiste og spiste og spiste, indtil der næste voksede ærter ud af ørene på mig 😉
Min forkærlighed for ærter har resulteret i denne skønne opskrift på en dejlig frisk, lysende grøn ærtemos.Smuk, grøn ærtemos serveret på ristet rugbrød, mmmhhh 😀
Du kan bruge ærtemosen som dip til lækre sprøde forårsgrønsager, dressing i en sandwich, erstatte smørret på din rugbrød til frokost med den, vende den med lidt kold pasta og nogle friske grønsager til en skøn pastasalat – brug din fantasi, du kan bruge den til stort set alt 🙂
Til 2 dl ærtemos skal du bruge:
150 g dampede, afkølede ærter
1 spsk. skyr
Lidt havsalt
En smule sød chilisauce
Kom ærter og skyr i en blender og blend massen godt sammen. Du kan også bruge en lille skål med høje sider og en stavblender. Jeg blender min mos næsten helt glat, men du kan også lave en grovere variant med små ærtestykker i. Det er nok en smagssag, hvad man bedst kan lide 🙂
Smag mosen til med lidt havsalt og en smule sød chilisauce. Chilisaucen giver et lille kick til de søde ærter og klæder dem fantastisk godt – du skal dog ikke bruge for meget.
Du kan også erstatte chilisaucen med lidt friskpresset limesaft, for at give din ærtemos et syrligt twist.
Denne opskrift er lavet på afkølede/kolde ærter. Du kan også lave en lun/varm variant. En lun/varm variant er perfekt makker til en lækker steak med krydrede kartoffelbåde eller en sund udgave af fish and chips, som jeg i øvrigt snart skal prøve at lave 🙂