Friterede hyldeblomster

En virkelig usund, men vanvittig lækker dessert. Jeg er vild med den 🙂Friterede hyldeblomster

Til 14 mellemstore skærme brugte jeg:

100 g hvedemel

50 g rørsukker

1-1½ tsk. vaniliesukker

1 tsk. fint salt

2 store dejlige frilandsæg – du ved det godt, ingen buræg i mit køkken

1½ dl mælk

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 l. rapsolie

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå æggene ud heri og pisk dem let sammen, bare lige til blommerne går i stykker. Tilsæt mælk og citronsaft og pisk dejen godt sammen indtil, der ikke er flere klumper.

Ryst skærmene godt fri for insekter. Jeg plejer at slå dem forsigtig mod indersiden af håndvasken, så falder de små kravl lettere af. Du kan godt skylle dine skærme, men så skyller du også al den gode smag af, så det skal du nok ikke gøre. Det bestemmer du helt selv 🙂

Varm 1 liter rapsolie op i en ikke for bred gryde. Den skal være brandvarm og pas nu på, at du ikke skolder dig eller har børn med i køkkenet. Det kan altså gå grueligt galt. Olien er varm, når du kan holde en trætandstik ned i den og det syder ved den ende, der er ned i olien.

Nu tager du forsigtigt en hyldeblomstskærm og dypper blomsterdelen ned i din dej. Bank lige så stille det overflødige dej af og læg blomsten ned i den varme olie.Friterede hyldeblomster

Lad den fritere, indtil den er gylden og sprød og læg den så op på to lag køkkenrulle til at suge det overskydende olie. Sådan gør du med alle skærmene. Når du er færdig, fjerner du gryden med olie fra blusset og lader olien køle af i gryden til dagen efter. Så hælder du olien i en tom mælkekarton og smider i en pose i skraldespanden. Lad være med at hælde olien i vasken – det er noget svineri og du stopper din vask til.

Drys lidt flormelis over de lune hyldeblomster og server dem som de er eller med lidt friske danske jordbær til. Friterede hyldeblomster

Det smager simpelthen himmelsk. Du skal dog ikke spise de grønne stilke, for så får du ondt i maven.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.