En lidt anderledes, men lækker måde at tilberede fisk på, og med et minimum af opvask bagefter.
Fiskepakkerne kan både tilberedes i ovnen og på grillen – dog skal den, på grillen, have indirekte varme.
Det er også en ret, du kan lave klar om morgenen, lægge i køleskabet og så smide i ovnen, når du kommer hjem efter en lang dag på arbejde. Det er hurtigere og sundere end dårlig fastfood.
Til 2 personer skal du bruge:
2 x 150 g torskefilet, rødspættefileter (uden panering), sejfilet eller hvilken som helst anden fisk – jeg brugte torskefileter.
5 ikke alt for store gulerødder
1 bundt forårsløg
8 grønne asparges
10-14 cherrytomater
6 spsk olivenolie
4 spsk hvidvin – jeg har altid en flaske til at ligge i køleskabet, jeg drikker ikke selv hvidvin, men jeg har altid en flaske til at ligge, til at komme i den mad, jeg laver.
1 håndfuld frisk oregano
½ håndfuld frisk timian
Havsalt og friskkværnet peber
Du skal bruge to meget store stykker stanniol. De skal være ca. 80 cm lange. Fold stykkerne på midten på den korte led, så du har et stykke på 40 cm x stanniolets bredde. Fold nu den ene ende 3/4 op og fold siderne ind ad to gange, så du har en næsten lukket konvolut med en åben ende. De skal være foldet godt i siderne, så væsken ikke løber ud.
Kom olien i pakkerne. Skræl eller skrab gulerødderne og skær dem ud i stave på en halv cm tykkelse og tre cm i længden. Fordel dem i pakkerne. Rens forårsløgene, behold så meget af det grønne som muligt, og skær dem i tilsvarende stykker og fordel i pakkerne. Knæk den nederste del af de grønne asparges – de knækker selv, der hvor de skal – skyl dem godt og skær dem ud i samme størrelse som de andre to grønsager. Kom også dem i pakkerne. Krydr fiskestykkerne med havsalt og friskkværnet peber og læg dem i pakkerne ovenpå grønsagerne. Hak krydderurterne groft og fordel dem i pakkerne. Til sidst lægger du tomaterne i og hælder hvidvinen ved.
Nu skal den sidste side af pakkerne lukkes godt sammen, så væden bliver, hvor den skal. Hvis du først skal bruge pakkerne senere, skal de i køleskabet og ellers skal de i en 200 grader varm ovn i 20 minutter. Bagetiden er den samme på grill. Server pakkerne rygende varme direkte på tallerknen, så spiseren selv skal åbne sin pakke og nyd så de fantastiske dufte, der spreder sig, når pakkerne åbnes – det er himmelsk.
Server pakkerne med groft brød til, der kan suge al den lækre fond op, som grønsagerne, vinen og fisken har dannet. Det er en ubeskrivelig lækker ret og den er en ret fast gæst på vores madplan herhjemme.
Laver du pakkerne om vinteren eller om efteråret, tilpasser du bare grønsagerne til dem, der er i sæson, for eksempel rodfrugter, spidskål, små buketter af blomkål, squash eller det du lige har lyst til.