Om sommeren er min appetit aldrig særlig stor og jeg spiser derfor tit salater i alle afskygninger. Den her er absolut en af mine favoritter. Den er let, lækker og hurtig at lave.
Til 2 personer skal du bruge:
1/4 kernefattig vandmelon
100 g frisk spinat
100 g ærter – gerne fra frost
2 forårsløg
250 g kyllingefilet eller inderfilet
1 håndfuld friske basilikumblade
Olivenolie
Groft brød
Begynd med kyllingen – skær fileterne i mindre mundrette stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt havsalt og friskkværnet peber. Ikke andre krydderier – det overdøver smagen af salaten. Steg dem i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.
Imens kyllingerne hygger sig i ovnen, laver du salaten. Skyl spinaten godt og slyng den tør i din salatslynge. Har du ikke en salatslynge, dupper du spinaten tør i et rent viskestykke og så køber du en salatslynge. Den er uundværlig i et køkken og kan fås for 100 kr.
Hak eventuelt spinaten lidt, hvis du synes, at det er for voldsomt med de hele blade. Fordel spinaten på to tallerkner.
Skyl og rens forårsløgene, behold så meget af den grønne top som muligt. Snit i tynde ringe og fordel over spinaten. Tø ærterne op, hvis de er frosne og dræn vandet fra dem. Den hurtigste løsning er, at tø dem i lidt vand i en skål ved 1 minut i mikroovnen. Fordel halvdelen af ærterne over spinaten.
Skær vandmelonen i små tern, ca. 1×1 cm, og fordel halvdelen over spinaten. Tag kyllingen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Lun brødet, hvis du har lyst.
Kom basilikumbladene i din blender eller minihakker sammen med en god sjat olivenolie, ca ½ dl. Blend til du har en skøn grøn olie uden store bladstykker i.
Fordel kyllingen på tallerknerne og kom de sidste ærter og vandmelonsstykker over. Til sidst hælder du forsigtigt basilikumolien ud over salaten og serverer med det samme med brødet til.