Dette er en af mine favoritsupper. Den er hurtig og let at lave og så er den super sund. Den tager max en halv time, fra du går i køkkenet, til suppen er klar til at spise.
Jeg kalder den også min influenzasuppe; den er super god, når jeg er ramt af influenza eller forkølelse. Det sker dog ikke særlig tit, helbredsmæssigt er det jo godt, men suppemæssigt er det altså noget skidt 😉 Min søde kæreste har dog fundet en løsning på det dilemma, så nu er det også den suppe, vi får på en rigtig råkold efterårsdag, en efterårssuppe 🙂
Til 2 personer skal du bruge:
½ rød chili
3 fed hvidløg
Et tommeltot stort stykke frisk ingefær
250 g kyllingefilet
4 store gulerødder
1 bundt forårsløg eller 3 porrer
1 blok nudler
Saft af 1½-2 lime
Soya
Hak hvidløg og chili fint, skræl ingefæren og riv den på den fine side af råkostjernet. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave på ca. 3 cm. Skær forårsløgene i skrå 1 cm tykke skiver (bruger du porrer skærer du dem bare i ½ cm tykke ringe).
Skær kyllingefileten i små tern. Bræk nudlerne i stykker.
Sæt en lille gryde over med vand til nudlerne og kog dem efter kogetiden på pakken, det plejer at være 4-5 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Sæt en stor gryde over og hæld et par spsk. olivenolie i. Skru op for fuld drøn. Når olien er varm tilsættes du chili, hvidløg og ingefær og svitser under omrøring i et minut. Det må ikke blive brunt. Tilsæt kyllingen og svits under omrøring indtil kyllingen skifter farve. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Efter et par minutter tilsætter du forårsløgene og lader dem svitse med et par minutter.
Tilsæt hønsebouillonen og læg låg på. Suppen skal bringes til kog og så skal den kun koge et par minutter. Nu kan du godt skrue ned på medium varme.
Tag låget af gryden og tilsæt de kogte nudler. Tilsæt derefter lime saft og 3 spsk. soya. Lad suppen komme til kog igen og smag på den. Den skal være lidt stærk, lidt syrlig og lidt salt. Du skal hverken bruge slat eller peber. Chilien og soyaen giver de smage, suppen har brug for.
Server suppen rygende varm, eventuelt med lidt lækkert groft brød til.