Du skal da have opskriften på hjemmelavet kartoffelsalat. Det er en opskrift, der er gået i arv i min familie, så det er med stor ære og glæde, at jeg giver den videre.
Til 3-4 personer skal du bruge:
850 g kogte nye kartofler, der er kølet af
200 g cremefraiche 9%
150 g mayonaise light – altså den almindelige mayonaise, som du også bruger til en æggemad
Saften af ½ citron
Friskkværnet peber
1 bundt fintklippet purløg
Bland cremefraiche, mayonaise, citronsaft og friskkværnet peber i en skål og rør det godt sammen. Det skal nok samle sig, selvom det ikke ser sådan ud. Tilsæt fintklippet purløg og rør rundt. Smag til med lidt ekstra peber. Du skal ikke bruge salt i kartoffelsalaten. Det er slet ikke nødvendigt.
Skær kartoflerne i tern, ikke for små og ikke for store, ca. 1½ cm store tern er passende. Bland dem i dressingen og stil kartoffelsalaten på køl indtil du skal spise den. Det bliver bedst, hvis den får lov til at stå og trække smag i et par timer, men den kan også spises med det samme.
Det er min ubetinget yndlingskartoffelsalat. Den er frisk, lækker og falder ikke tungt. Selvom mængden af maoynaise er forholdsvis stor, så er det ikke så slemt, når du bruger en light og den er ikke fed i smagen. Lidt fedt skal der altså også være plads til 🙂