Et af mine favorit spiser om morgenen er min hjemmelavede müesli. Den er let at lave og så er den rimelig sund. Jeg synes, at den smager meget bedre end de müeslier, du kan købe og det bedste er, at den ikke er fyldt med E-numre.
Sidst jeg lavede en portion, fik jeg lavet rigtig meget og det er den opskrift du får. Du kan bare halvere mængden. Den har en god holdbarhed, minimum 2 uger.
Du skal bruge:
300 g fint valsede havregryn
160 g mandelsplitter eller hakkede mandler – jeg bruger mandelsplitter, fordi jeg godt kan lide at mine ingredienser i müeslien har samme form, det giver en god fornemmelse, når jeg spiser
150 g kokosmel
150 g solsikkekerner
100 g hørfrø
½-1 dl akaciehonning
Du skal bruge en stor og dyb stegepande. Hæld havregryn, kokosmel, solsikkekerner, mandler og hørfrø i panden og tænd for dem ved medium varme. Rør jævnligt i den, så det ikke brænder på.
Når grynene har fået varme i fem til ti minutter unde omrøring, tilsætter du honningen lidt af gangen. Honningen giver sødme og binder müeslien lidt sammen. Du skal blive ved med at røre rundt. Når honningen er kommet i, skal müeslien have fem minutters stegetid mere. Så snart du synes, den har fået nok – den skal være let gylden – fjerne du panden fra blusset og hælder müeslien ud på et underlag og lader det køle helt af, inden du kommer det på et lufttæt glas.
Ny din müesli på skyr, A38 eller ymer. Du kan også bruge müeslien til hjemmelavede müeslibarer.