Butterdejstærte med svampe og løg
Min luftige, sprøde og lækre butterdejstærte med svampe og løg er den perfekte efterårsret. Den skønneste tærte
På en regnfuld og blæsende dag er denne lækre tærte lige det du har brug for; den er velsmagende, let at lave og så er det ren og skær comfortfood med et touch af luksuriøs delikatesse over sig. Butterdejstærten med svampe og løg er perfekt at servere efter en skøn dag i skoven, hvor du trænger til noget lækkert at styrke dig på.
Du kan serverer den som hovedret, som forret og som en lækker frokost, selvfølgelig gerne med en let grøn salat til. Den vil smage fantastisk med min efterårssalat med jordskokker til 🙂
Min lækre tærte er fyldt med svampe og løg, nærmere betegnet mine yndlingssvampe; kantareller, og lækre sødmefulde rødløg, mums.
Til fire personer, som hovedret med salat til, skal du bruge:
1 rulle butterdej – jeg køber konsekvent altid min butterdej; livet er for, mit vedkommende, for kort til at bruge timevis på at lave min egen butterdej. Basta!
150 g rensede kantareller
5 mellem rødløg
6 kviste frisk timian
3 spsk. mascarpone
Havsalt og friskkværnet peber
Et lille nip rørsukkerIntense efterårsfarver
Begynd med løgene, de tager lidt tid, da de skal simre på en pande i en halv times tid, for at de bliver perfekt bløde og lækre.
Pil løgene og del dem i mindre både. Steg dem ved middelvarme i god olivenolie i cirka 30 minutter. Krydr dem med lidt havsalt, friskkværnet peber og ½ tsk. rørsukker, når der er gået cirka et kvarter af stegetiden. Rørsukkeret er med til at fremhæve rødløgenes naturlige sødme.
Husk at røre jævnligt i løgene; de må ikke branke eller blive brune. De skal blive gennemsigtige og cremede bløde.
Imens løgene steger, klargøre du resten af ingredienserne.
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Fold de fire kanter cirka 1½ cm ind, så du får en fin kant hele vejen rundt til at holde lidt på fyldet.Indbydende og delikat
Pluk kantarellerne i mindre stykker.
Smør mascarponen ud på hele butterdejsbunden, undtagen de foldede kanter.
Når der mangler cirka 10 minutter af løgenes stegetid, sætter du endnu en stegpande over god varme – det er lige midt imellem medium varme og høj varme 😉
Tørrist kantarellerne i et par minutter, tilsæt derefter en lille klat smør af den gode slags og kværn en lille smule peber ud over de lækre brune slyngler.
Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft.
Fordel de lækre, bløde rødløg ovenpå butterdejsbunden – husk at holde kanten fri og top med de skønne gyldne kantareller. Riv timianbladene af tre af timian kvistene og fordel de delikate, aromatiske blade ovenpå løg og kantareller.Ubagt og klar til ovnens dejlige varme
Bag den lækre tærte midt i ovnen i cirka 25 minutter til kanten er gylden og sprød.
Tag tærten ud af ovnen og drys bladene fra de sidste tre stilke timian over den lune tærte. Del tærten i passende stykker og server den rygende varm med en lækker salat til og et glas god rødvin; det er en vidunderlig efterårsret, der nok skal bringe rosen i hus 😉 Sprød bund og kant, cremet fyld og fantastisk smag
Den sprøde butterdejsbund er den perfekte base for de svimlende bløde og sødmefulde rødløg. De smelter på tungen og deres fløjlsbløde konsistens passer perfekt til butterdejens knas og de delikate kantarellers skønne bid. Kantarellernes smukke gyldne farve er transformeret til en dyb mørkebrun og smagen er intens og dyb med fantastiske noter af nødder og mørk skovbund. Mascarponen driller dine smagsløg med en sød smag og en dejlig cremet konsistens, der klæder denne lækre tærte og de skønne ingredienser i den. Timianens milde aroma forstærker de vidunderlige nuancer i rødløgene, kantarellernes delikate skovbundsnote og fuldender denne sublime smagsoplevelse.Lækkert!
Denne lækre butterdejstærte med kantareller og rødløg er et must for enhver svampe-løg-efterårs-elsker. Du MÅ bare prøve den!