Lækre sprøde cookies. En ud af mange opskrifter jeg bruger, når jeg laver chocolate chip cookies. Den her er hurtig lavet, giver sprøde cookies og du kan variere størrelsen og indholdet efter lyst 🙂
200 g mørk, grofthakket chokolade
150 g stuetempereret smør – rigtig smør, ikke et blandingsprodukt
150 g brun farin
1 æg – som altid, skal du vælge skrabeæg, eller det der er bedre, ikke bur æg.
200 g. hvedemel
2 spsk. vaniliesukker
1 tsk. bagepulver
Evt. 75 g. mandler (de skal være grofthakket) eller nødder
Tænd ovnen på 225 grader.
Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt. Tilsæt ægget og pisk sammen. Mens det hygger sig med piskeren, blander du hvedemel, vanilie og bagepulver og sigter det i dejen. Herefter rører du den hakkede chokolade i dejen og lader dejen samle sig. Har du lyst til at tilsætte nødder eller mandler, så er det også nu, de skal i. Rul dejen til kugler – denne portion giver som minimum 18 store cookies, men du kan strække den til 28 mellemstore cookies. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og giv dem et lille tryk, så de bliver ca. 1 cm høje. Bag dem i 12-15 min afhængig af størrelsen. De skal blive lidt gyldne. De skal være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men ikke for meget. De tørrer, så snart de kommer ud og køler af på en rist og så bliver de sprøde 🙂
Så snart de er kolde, skal de i en kagedåse ellers forsvinder de på mystisk vis, inden du får set dig om, så gode er de 😉