Pasta med grønkål
Pasta med grønkål smager virkelig fantastisk og denne ret passer perfekt ind i min travle hverdag.
Pasta med grønkål har en skøn note af bacon, chili, hvidløg og et skønt syrligt pift af citron – en dejlig ret, der både er let at lave og falder let i maven 🙂Et spiseligt kunstværk
Til 4 personer skal du bruge:
500 g frisk fettuccine
200 g frisk – fintsnittet grønkål – en færdigsnittet fra køl er helt ok
2 fed hvidløg
1 bananskalotteløg
½ rød chili
Skal og saft af ½ økologisk citron
125 g god røget bacon
Godt med olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Eventuelt friskrevet parmesan til serveringSmukt og smagfuldt
Bring en stor grydefuld vand til kog – du skal beregne 1 liter vand per 100 g pasta. Vent med at salte vandet til det koger – saltet fremmer ikke kogeprocessen. Når du salter, så husk at pastavandet skal være lige så salt som Middelhavet 🙂
Skær baconen i strimler på ca. ½ cm. Sæt en sauterpande over middel varme og steg baconstrimlerne på panden. Du skal ikke bruge olie – baconen giver det fedtstof, der er nødvendigt. Vend rundt i strimlerne i ny og næ.
Hak chilien fint, skyl citronen og find rivejernet frem. Pil og hak skalotteløget fint. Find også hvidløgspresseren frem.
Når pastavandet koger, putter du pastaen i og koger efter anvisning på pakken.
Skru op for sauterpanden, så den bliver lidt varmere. Kom en god sjat olivenolie over baconen og tilsæt chilien, skalotteløget og pres hvidløgsfeddene ud på panden.
Lad hele herligheden stege et par minutter. Tilsæt grønkålen og lad dem sauterer med – den fylder meget til at starte med, men ligesom spinat falder den sammen efter lidt tid. Krydr med friskkværnet peber.Flot og farverig – varmen får grønkålen til at skinne
Når pastaen er færdigkogt, dræner du vandet fra – gem lige 3/4 dl og hæld i sauterpanden sammen med den kogte pasta. Vend godt rundt i den lækre ret, sluk for varmen og slut af med at rive lidt citron over og presse saften ud over retten. Vend rundt en sidste gang og server den lækre grøn-plettede pasta rygende varm.
Riv gerne lidt parmesan over – det giver en vidunderlig salt umami smag til retten, som virkelig fuldender smagsoplevelsen af denne hurtige og delikate pastaret.Et fint drys af parmesan fuldender den skønne smag
Grønkålens let bitre smag forvandles, når den møder pandens varme og grønkålen får en dyb sødmeagtig note. Sammen med den skønne røgede bacon og det milde løg er smagsoplevelsen rund og mild. Hvidløg og chili afrunder retten, så den ikke bliver overvældende mild, og sammen med den fantastiske note af citrus, har du en guddommelig pastaret, der smager vidunderligt og er køn at se på.Lækkert med lækkert på
Pasta med grønkål kan godt gå hen og blive en favorit i mit køkken 🙂