Rugbrødscroutoner
Rugbrødscroutoner er oplagt at lave, når du står med et par skiver halvtrist og tørt rugbrød, der er meget tæt på at ryge i skraldespanden. Lad være – lav rugbrødscroutoner i stedet for 🙂Sprøde og lækre croutoner
Rugbrødscroutonerne er perfekte til en god cremet suppe eller som knasende topping på en god salat – brug dem f.eks. til en lækker cremet grøntsags suppe eller på toppen af en skøn salat med stenbiderrogn og smilende æg, mums.
Stenbiderrognen er i øvrigt i sæson lige nu – uhh, en delikatesse 🙂
Til en portion lækre rugbrødscroutoner skal du bruge:
3-4 skiver tørt rugbrød
Olivenolie
Friskkværnet peber
Havsalt
Evt. lidt hvidløgspulverTopping eller snack – det er svært at vælge
Skær rugbrødsskiverne i tern på cirka 1 x 1 cm – behold gerne skorperne på.
Varm en stor stegepande op og kom brødternene på panden, når den er varm. Rist dem i nogle minutter, til de begynder at blive let sprøde. Husk at vende rundt i dem en gang imellem, så de ikke brænder på.
Tilsæt lidt olivenolie – 1 spsk. er fint. Vend atter rundt og rist videre i et par minutter.
Krydr med friskkværnet peber og eventuelt lidt hvidløgspulver.
Vend de ristede rugbrødscroutoner ud på et par stykker køkkenrulle, så det overskydende olivenolie drypper af. Drys croutonerne med havsalt.Mættende croutoner med skønt knas
Croutonerne er nu klar til at bruge i suppe, salat eller som en sund lille snack på farten 🙂
Rugbrødscroutonerne kan holde sig cirka 3 dage i en tætlukket beholder – du kan eventuelt lige riste dem let i ovnen, hvis de bliver lidt bløde.
Jeg elsker ristet rugbrød og disse lækre sprøde croutoner smager vidunderligt – smagen er dyb, let syrlig og de enkle krydderier giver croutonerne et kærligt spark bagi og gør dem ret uimodståelige.Fine flager af havsalt pynter og smager på disse lækre rugbrødscroutoner
Prøv dem næste gang, du er lige ved at smide det sidste tørre og triste rugbrød ud – på den måde undgår du også madspild 😉
PS. De er også gode som en spiselig gave i et fint glas