Balsamicoglaseret kalkun med grøntsagspasta er en delikat og lækker hverdags-gourmet ret. Den tager ikke lang tid at lave og smagen er helt perfekt. Den lækre sherry balsamico eddike forvandler den almindelige kalkun til en lækkerbisken og gør retten uimodståelig 🙂Hverdags gourmet
Dette indlæg er sponsoreret af BORUM DELUXE.
Forleden da jeg kom hjem fra en hyggedag med min søde mor, blev jeg budt velkommen hjem af en bunke af lækkerier fra BORUM DELUXE; der var trøffelcreme, trøffelchips, pasta med blæksprutteblæk, pesto, tapenade, rugflan og ikke mindst den lækre økologiske sherry balsamico eddike fra LA ORO i en smuk flaske designet af Phillippe Starck (samt mange andre lækre ting). Jeg var i himlen – det var en skøn overraskelse at komme hjem til og jeg er allerede i gang med at kreere nye opskrifter med disse lækre produkter 🙂
Det første produkt, der står for skud er BORUM DELUXE’ lækre økologiske sherry balsamico eddike som er perfekt til denne lette og lækre hverdags gourmet ret; balsamicoglaseret kalkun. Den klæder både kalkunen og grøntsagspastaen og den er simpelthen fantastisk god, mmmhhh.
Delikat sherry balsamico eddike – billede fra BORUM DELUXE
Til to personer skal du bruge:
300 g kalkunbryst i strimler
1 rød chili – finthakket
3 fed hvidløg – finthakket
2 spsk. god olivenolie
1 spsk. sesamolie
2 spsk. LA ORO økologisk sherry balsamico eddike fra BORUM DELUXE
2 små zucchinier
4 mellemstore gulerødder
2 pastinakker
Skrællen af ½ økologisk citronDe lækreste ingredienser klar til brug 🙂
Til denne opskrift skal du bruge en Spirelli spaghetti slicer eller et juliennejern/juliennekniv. Alternativt kan du bruge et mandolinjern, og sætte det mindste “pommes frites” skær i og lave tynde strimler på den måde.
Jeg vil dog anbefale at bruge en Spirelli – køb den, den er meget alsidig og jeg bruger min hele tiden. Når du laver grønsager med den og eventuelt blander dem i kogt spaghetti, kan du meget lettere lokke lidt ekstra grønt i f.eks. dine børn.Sundt og smagfuldt 🙂
Skræl gulerødderne og pastinakkerne. Skyl zucchinierne og skær stilk-enden af.
Kør gulerødder, pastinakker og zucchinier på Spirellien skiftevis ned i en stor skål.
Find en almindelig pande frem og en sauterpande. Kom lidt halvdelen af olivenolien på den almindelig pande og tænd for god medium varme. Sauter halvdelen af hvidløgene og halvdelen af chilien i den varme olie i et par minutter – det må ikke branke. Tilsæt kalkunkødet og lad det stege med at par minutter, til det skifter farve. Krydr med friskkværnet peber og et nip havsalt.
Kom balsamicoeddiken på panden og lad den koge helt væk. Skru ned, så det tager lidt tid – på den måde får du en skøn glasering på de lækre stykker kalkunkød. Det tager cirka 7-10 minutter at glasere kødet. Det er færdigt, når alt eddiken er væk fra panden. Rør gerne en gang imellem, så du er sikker på, at der ikke er noget, der brænder fast.Klistret og lækkert – balsamicoglaseret kalkun, mums
Imens balsamico eddiken simre med kalkunkødet og gør det lækkert, skal du videre med din grøntsagspasta.
Kom den sidste skefuld olivenolie i sauterpanden og tænd for medium-høj varme. Kom de lækre grøntsags strimler på panden, når olien er varm. Kom også resten af hvidløgene og chilien på panden og lad de lækre grøntsager sautere nogle minutter – brug en madpincet til at vende rundt i dem, så alle strimler får varme og smag af hvidløg og chili.
Tilsæt sesamolien til grøntsagerne – det giver en skøn dyb smag og det kan selvfølgelig sagtens undlades, hvis du ikke har det i dit spisekammer 🙂Enkelt og delikat
Når kødet er færdig, er grøntsagspastaen også klar. Riv citronskallen over grøntsagerne og anret dem i en fin dyb tallerken med det lækre balsamicoglaserede kød på toppen. Riv lidt ekstra citronskal over retten lige inden serveringen.
Den hurtige tilberedning af grøntsagspastaen gør, at grøntsagerne bevarer deres skønne sprødhed, og varmen giver dem et boost af deres naturlige sødme, der fuldendes af den revne citron, hvidløgene og den skønne chili. Balsamico glaseringen af kalkunkødet gør det saftigt og delikat. Balsamicoen bliver sødere og klæber til kødet, som et nyforelsket par til hinanden. Den vidunderlige sherry note giver en dyb snert af sødme til kødet, der virkelig klæder det og sammen med eddikens syre, får kalkunkødet en intens og kompleks smag, der klæder den milde grøntsagspasta.Smukke farve, delikat smag og et touch af gule citronprikker 🙂
Dette er i sandhed hverdags gourmet, når det er bedst 🙂
Hvis du synes, at mængden af grøntsager er lidt overvældende, kan du udskifte halvdelen af grøntsagerne med en god kogt spaghetti og stadig følge sammen tilberedningsmetode. Mængden af grøntsager virker stor til to personer, men der er, desværre, lidt spild ved brug af en Spirelli og for at opnå en god mæthed og få kalorier, skal der lidt ekstra grøntsager til 🙂