Grønkålssalat er en dejlig forfriskende og lækker sprød sag, der bare skriger “Spis mig!” Det lækre fyld af karamelliserede pærer, ristede hasselnødder og røget fasan gør den til en sublim gourmet salat.En skøn og delikat salat med vidunderlig smag
Grønkålssalaten er let at lave og perfekt til dig, hvis du lige har brug for et sundt og nemt vitamin boost 🙂
Til fire personer skal du bruge:
125 g ribbet og fintsnittet frisk grønkål – jeg køber mit færdig snittet og skyller det en ekstra gang, når jeg kommer hjem – husk at slynge det godt, så salaten ikke sejler i vand
2 modne pærer – gerne lukas
1 røget fasanbryst – eller 1 lille røget svinemørbrad
50 g hasselnødder
1 granatæble
2 spsk. god jomfru olivenolie
1 spsk. æbleeddike
Friskkværnet peber
1 spsk. akaciehonning
2 spsk. smør af den gode slagsFarvestrålende og smuk 🙂
Skyl grønkålen godt og slyng den tør i en salatslynge. Rib den – dvs. du skal fjerne den midterste stok på bladene. Hak bladene meget fint.
Jeg synes nogle gange, at det er lettere at købe grønkålen færdig snittet – så går det også lidt hurtigere med salaten, hvis du har meget travlt.
Rist hasselnødderne nogle minutter på en tør pande, til de begynder at dufte dejligt af nød. Fjern dem fra varmen og lad dem køle af.
Skyl pærerne og halver dem. Fjern kernehuset og skær hver halvdel i ½ cm tykke skiver på langs.
Kom den ene spsk. smør på en stor stegepande og skru godt op for varmen. Når smørret bruser, lægger du de pæreskiver, der kan være på panden i et lag og lader dem steg, indtil de er karamelliseret på den ene side. Vend dem og lad dem karamelliserer på den anden side. Fortsæt indtil du har stegt alle pæreskiverne. Brug resten af smørret til de sidste pærer.
Kom halvdelen af den snittede grønkål op i et flot fad, fordel halvdelen de varme og karamelliserede pærer ovenpå.
Hak nødderne groft og kom halvdelen ovenpå.
Skær fasanbrystet i tynde skiver og fordel halvdelen af skiverne i fadet.
Gentag med grønkål, pærer, nødder og fasanbryst.Den smukkeste vintersalat 🙂
Halver granatæblet og sæt en mellemstor skål ned i din vask. Hold den ene halvdel af granatæblet i den hånd, med skærefladen nedad. Brug en grydeske og bank på skrællen af granatæblet og de smukke rubinrøde kerner løsner sig og falder ned i din hånd og ned i skålen. Bare giv granatæblet nogle tæsk – det er en god måde at rase ud, uden at det gør ud over dem du holder af 😉
Når du sætter skålen ned i vasken, slipper du for mange af de røde sprøjt fra granatæblet på væggene og bordet. Vasken indkapsler sprøjtene.
Fordel de skønne rubinrøde bomber af smag ovenpå salaten.
Dryp til sidst olie, eddike og honning over og kværn lidt god peber over som afslutning.
Server denne lækre og sunde salat med lidt lækkert hjemmebagt langtidshævet brød, for eksempel mine skønne langtidshævede flutes, mmmhhh.Lækker røget fasanbryst og smukke rubiner på en bund af grønt, mmmhhh
Grønkålens milde sprødhed passer perfekt til de søde karamelliserede pærer og de smukke rubiner fra granatæblet tilfører både syrlighed og sødme. Hasselnødderne giver en skøn fylde og dybde i smagen. Det røgede fasanbryst fuldender smagen og giver denne salat et skønt røget og lækkert umami element, som løfter denne enkle salat til uanede højder af smag. Det er en gourmet salat, der er en dronning værdig 🙂