Scones

Scones

Scones er en typisk engelsk afternoon tea “ting”, men scones er også gode til morgenmad. De er hurtige at lave og så smager de vidunderligt nybagte og lune med lidt godt smør og en god marmelade, mmmhhh.SconesDelikate basser klar til at blive spist, mmmhhh

Jeg har før prøvet forskellige opskrifter på scones, men resultatet har aldrig været sådan helt rigtigt. Denne opskrift er dog rigtig god, da de skønne scones også smager godt dagen efter ristet på brødristeren og det gør scones ellers sjældent.

Til 16 scones skal du bruge:

500 g hvedemel

50 g bagepulver – ja, du læster rigtigt

½ tsk. fint salt

100 g iskoldt smør af den gode slags

3 dl sødmælk + lidt ekstra til penslingSconesGyldne og lækre 🙂

Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Skær smørret ud i små klumper og smuldr det i dejen til det ligner brødkrummer. Tilsæt mælken og saml dejen.

Ælt dejen til den er smidig og lækker og rul den så ud i 2 cm tykkelse.

Udstik scones med et almindeligt glas – det skal være ca. 6 cm i diameter.

Læg sconesene på en bageplade med bagepapir og pensl overfladen med mælk. Pas på at mælken ikke løber ned af siderne på sconesene, så hæver de skævt.

Bag de lækre scones midt i en 200 grader varm ovn – ikke varmluft – i ca. 20-30 minutter til de er gyldne og flot hævede.

Tag sconesene ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en rist, kun lidt. De skal spises lune, så smager de allerbedst.SconesLuftige og lette scones

Server de lækre luftige scones med lidt god hjemmelavet jordbærmarmelade eller appelsinmarmelade, lidt god ost og måske lidt chokosmør, mums 🙂 SconesScones med lækker hjemmelavet appelsinmarmelade, mums

Sconesene kan lirkes fra hinanden uden kniv og de har en mild og dejlig smag. Bagepulveret gør dem lette og luftige og alligevel mætter de rigtig godt. Selvom de ikke indeholder sukker, så er de lidt søde i smagen. De er perfekte til en hurtig hverdagsmorgenmad, en weekend brunch eller en kop god eftermiddagste the English way 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.