Hvidløgsbrød er et uundgåeligt tilbehør til blandt andet sommerens grillerier, men ofte er det forbundet med dårlig kvalitetsbrød fra en frostboks i et supermarked. Disse skumle hvidløgsbrød er bare slet ikke en delikatesse og jeg vil derfor i dag give dig opskriften på det lækreste hvidløgsbrød, du kan forestille dig. Udover, at det er virkelig lækkert og godt, så er det også rigtig let at lave og det smager så meget bedre, end de frosne varianter, der er fyldt med mange mærkelige ting.Smukt, enkelt og delikat
Mit hvidløgsbrød er som en skøn italiensk lækkerbisken, der knaser, er fuld af smag og består af få og gode råvarer 🙂
Til 4 personer skal du bruge:
8 skiver lækkert surdejsbrød eller god kvalitets ciabattabrød – skiverne skal være cirka 1½ cm tykke
3 fed hvidløg
Ekstra jomfru olivenolie
Friskkværnet peber og havsaltMiddagens lækreste tilbehør
Rist de lækre skiver brød på grillen, en varm grillpande eller en almindelig stegepande – en almindelig stegepande giver ikke de smukke grill striber, men den kan sagtens bruges.
Hvis du bruger en pande, fremfor grillen, skal den være helt tør – brødskiverne skal tørristes.
En brødrister er ikke så brugbar, da den rister brødene på en anden måde og gør dem tørre i midten.
Imens brødskiverne rister og bliver lækre, halverer du hvidløgsfeddene på langs – bare lad skrællen sidde på.Gylden olivenolie kæler for det skønne brød
Når brødskiverne er flotte og gyldne på begge sider, tager du dem af varmen.
Gnid nu skærefladen af hvidløgsfeddene på de ristede brødskiver – vær især opmærksom på brødets kanter. Gnid begge sider og kanterne godt med hvidløgsfeddene og læg dem på et fad eller et rustikt skærebræt af træ.
Du tænker måske, at brødene da ikke kommer til at smage af hvidløg på den måde, men det varme brød får de æteriske olier fra det overskårne hvidløg til at pible ned i brødet og det får en meget intens smag af hvidløg. Prøv det.
Kværn lidt peber og drys lidt havsalt over brødskiverne og slut af med et par gode sjatter olivenolie på hver skive.
Server de lækre sprøde hvidløgsbrød som tilbehør til en skøn lasagne, en god salat med jordbær eller som en lille appetizer før en delikat italiensk ragu, lækkert.
Smukke ristede brødskiver med en vidunderlig, intens smag
Det lækre brød er vidunderlig sprødt på overfladen og stadig let sejt og friskt i midten. Den intense smag af hvidløg giver en dyb og berusende smag af Italien. Det lækre havsalt og peberet fremhæver både brødet og hvidløgets skønne smag. Olivenolien giver det sidste vidunderlige strejf af lækkerhed til disse skønne hvidløgsbrød og den kan simpelthen ikke undværes.
Når du først har lavet disse skønne, enkle og delikate hvidløgsbrød én gang, vil du aldrig mere gribe et frossent hvidløgsbrød fra supermarkedets fryser – det lover jeg dig 🙂