Salat med jordbær er en enkel og skøn salat med få gode råvarer, der komplimenterer hinanden virkelig smukt.De smukkeste farver og ingredienser
Til 2 personer skal du bruge:
1/4 lille sommer iceberg – jeg elsker det let bitre blade
250 g søde danske jordbær
½ bundt friske radiser
1 avocado
2 forårsløg
Lidt friskkværnet peber
Ekstra jomfru olivenolieEnkelt, smukt og lækkert
Skyl og tør iceberg salaten rigtig godt. De let bitre blade passer fortrinligt til denne salat og specielt om sommeren er iceberg salat rigtig lækkert. Snit salaten fint.
Rens jordbærrene og fjern stilkene. Skær jordbærrene i skiver eller kvarte, hvis de er små.
Skyl radiserne godt og skær dem i tynde skiver.
Rens forårsløgene og behold så meget af den grønne top som muligt. Skær også forårsløgene i tynde skiver.
Halver avocadoen og fjern stenen. Pil skindet af og skær det lækre avocado kød i små tern.Skønne danske jordbær i en lækker salat
Bland alle ingredienserne på et stort fad – jeg bruger et fad til denne salat, da det smukke farvespil i salaten virkelig kommer til sin ret på en stor flade. Sådanne lækre farver må ikke gemmes væk i en skål 🙂
Kværn lidt peber over og top med den lækre olivenolie som dressing, mmmhhh.
Server salaten til et fyldt kyllingebryst, grillet laks eller en traditionel hakkebøf, lækkert.Yndlingssalaten mmmhhh
De søde jordbærs skønne smag bliver fremhævet af den let bitre iceberg salat. Radisernes lette styrke giver et dejligt peberrods-agtig spil i salaten, der passer perfekt sammen med de sprøde forårsløg. Avocadoens bløde umami fuldender alle elementerne i denne skønne sommersalat, der en perfekt til en god sommermiddag på terrassen 🙂