Roastbeef

Roastbeef

Roastbeef er en skøn spise og i dag får du opskriften på verdens bedste roastbeef tilberedt til perfektion 🙂 Den perfekte roastbeef findes nemlig.

Alle har prøvet at få en roastbeef, der enten var alt for rød eller alt for gennemstegt og uanset hvilken af de to varianter, du har fået, så er det aldrig nogen god smagsoplevelse.RoastbeefPerfekt roastbeef

Roastbeef kan måske skræmme nogle væk, lige netop fordi det er svært at vide, hvornår den er perfekt tilberedt; lige tilpas rød og lige tilpas stegt – det er en balancegang og i dag vil jeg indvi dig i, hvordan du opnår denne balance, så du fremover kan lave den perfekte roastbeef og det er slet ikke så svært 🙂

Du vil måske studse lidt over min fremgangsmåde, måske ligefrem ryste på hovedet og kalde mig skør, men tro mig – det virker hver gang.

Du skal bruge:

1 roastbeef – min. 800 g.

Lidt godt smør og lidt god olivenolie

Havsalt og friskkværnet peberRoastbeefRosa og lækker

Find en stor gryde frem – gryden skal være så stor, at den kan fyldes med vand og rumme roastbeefen. Ja, du læste rigtig; gryde, vand, roastbeef.

Fyld gryden med vand, så det kan dække roastbeefen. Sæt gryden over blusset, læg låg på og bring vandet til kog.

Når vandet koger, ligger du forsigtigt roastbeefen ned i vandet, låg på igen og sæt så minuturet til præcis 20 minutter.

Det er altid 20 minutter; ikke 19 eller 21 minutter – 20 minutter.

Lad roastbeefen hygge sig i det kogende vand.

Find imens en stor stegepande frem og kom lidt smør og olivenolie på panden.

Tænd for panden, så det passer med at panden er varm, når roastbeefen er kogt færdig i gryden.

Tag roastbeefen op af andet ved hjælp af et par paletter, en madpincet eller et par skeer – du må bare ikke stikke i den. Så snart du gennemborer roastbeefen med en gaffel, kniv eller andet skarpt, åbner du op for at al den gode saft, der gør roastbeefen lækker, kan og vil løbe ud og det vil vi ikke have.

Brun roastbeefen af på panden på alle flader, så den får en flot stegt overflade med gyldne toner. Krydr roastbeefen godt med friskkværnet peber og lidt havsalt, imens den bruner.RoastbeefSaftig, mør og lækker roastbeef

Når den skønne roastbeef er brunet smukt af på alle flader, fjerner du den fra varmen – læg den på et skærebræt og lad den hvile med et stykke stanniol over i 7 minutter.

Skær roastbeefen i smukke tynde skiver, når den har hvilet lidt. Du vil nu opdage, at min lidt utraditionelle fremgangsmåde for tilberedningen har givet dig den perfekte roastbeef; lige tilpas rød og lige tilpas stegt og det er det resultat, du får hver gang!RoastbeefRoastbeef med rødvinssauce, lækkert

Server roastbeefen med små ovnbagte kartofler, lidt skønt grønt til; f.eks. de klassiske grønne bønner, dampet og vendt i lidt olivenolie eller lidt skønt dampet broccoli og en skøn hjemmelavet rødvinssauce, mmmhhh.

Kombinationen af den perfekte roastbeef sammen med en god hjemmelavet rødvinssauce er sublim. Det smager underskønt sammen og du vil imponere enhver medspiser med sådan en lækker middag, som faktisk er super nem at lave.

Roastbeefen har den skønne brunede stegeskorpe, de dejlige og enkle krydderier på overfladen og indeni er den en perfekt blanding af rosa/rød og gennemstegt, samtidig med at den har bevaret al den lækre smag og saft og kraft, fordi den er blevet kogt, ikke stukket i og brunet af.RoastbeefVerdensklasse mad 🙂

Du opnår altså den perfekte roastbeef ved at koge den, ikke stikke i den, brune den af på en varm pande og så lade den hvile; hvor let kan det lige være?

Hemmeligheden bag kogningen af roastbeef, som jeg ikke kender andre, der gør, kommer fra min kære far. Det er sådan han altid har lavet roastbeef og det virker, hver gang!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.