Rødvinssauce
Hjemmelavet rødvinssauce er lettere at lave end du tror og den smager så meget bedre, når den er hjemmelavet. Rødvinssauce er perfekt tilbehør til de fleste former for okse- og kalvekød og jeg vil endda påstå, at det smager fantastisk til kylling også 🙂Rygende varm og lækker
Rødvinssaucen har en skøn intens smag uden at den på nogen måde smager overmåde meget af rødvin og den er ikke sprittet i smagen.
Jeg er ikke den store sauce-spiser og det har jeg aldrig været, med få undtagelser, men denne lækre rødvinssauce er så delikat, at jeg kunne spise den som suppe med en stor spiseske – jeg vil faktisk bare gerne skovle saucen ind i uanede mængder, så god er den 🙂Smuk sauce med skøn smag, mmmhhh
Det eneste krav til din rødvinssauce er, at du bruger en anstændig og god rødvin – ikke noget billigt surt sprøjt. Det skal være en god rødvin – du behøver ikke at bruge en dyr Amarone, men en god kvalitetsvin er en nødvendighed – jeg bruger en dyb og lækker Pinotage, eller en af mine yndlings italienske vine med en god fyldig krop – lidt ligesom mig 😉
Til en stor portion rødvinssauce skal du bruge:
½ stort zittauerløg eller 2 skalotteløg
3 dl god og lækker rødvin
1 oksebouillonterning
1/4 grønsagsbouillonterning
4½ dl vand
3/4 tsk. tørret timian
1 dl cremefine til madlavning
½ dl sødmælk fra en ultra sød ko
Havsalt og friskkværnet peber
Lidt maizena jævning
10 g smør af den gode slags
Jeg bruger en blanding af cremefine og sødmælk, men du kan også nøjes med at bruge cremefine eller madlavningsfløde, så skal du bare bruge 1½ dl i stedet for 1 dl.Skinnende silkeblød sauce
Pil og snit løget ultra fint og sauter det i en sjat olivenolie i en mellemstor gryde, indtil det er klaret og lækkert.
Hæld rødvinen i gryden og lad det koge ind, til der er 1 dl tilbage – det tager 10-15 minutter. Rør en gang imellem, så løgene ikke sætter sig på bundene af gryden.
Vinen skal ikke buldrekoge – bare sådan lige på kogestadiet.
Tilsæt bouillonterningerne, timianen og vandet, når rødvinen er kogt ind.
Lad saucen koge/simre i 15 minutter, til væden er kogt yderligere ind og smagen intensiveret.
Efter 15 minutter tilsætter du cremefinen og mælken og lader saucen simrer i yderligere fem minutter, så saucen bliver cremet og lækker.
Smag saucen til med lidt friskkværnet peber og en smule havsalt, hvis du synes, at det er nødvendigt.
Jævn saucen med lidt maizena, så den bliver lidt tykkere i konsistensen. Monter den med små tern af iskoldt smør – dette gøres lige inden servering.
Server saucen rygende varm som skønt tilbehør til en god bøf, en lækker oksemørbrad, et stykke kalvefilet eller et stykke lyst kyllingekød.
Du kan si saucen inden servering, hvis du ikke bryder dig om de små stykker af løg i saucen.Smukt og lækkert – verdens bedste rødvinssauce, mums
Jeg sier ikke min sauce – jeg synes, at de små stykker løg giver et dejligt spil i saucen både på smagen og på øjenoplevelsen 🙂
Rødvinssaucen har en dyb og lækker smag af rødvin og timian. Den skønne cremede konsistens klæder den smukt og får saucen til at kærtegne kød og kartofler med at smukt lag af rødvins kys. Farven er dyb og intens og lokker med løfter om vidunderlig smag; løfter der holder; rødvinssaucen er en lækkerbisken for ganen og den er intet mindre end perfekt 🙂 Den smukkeste ledsager til godt kød