Fransk kartoffelsalat er et skønt sommerligt tilbehør til sommerens lette og lækre mad. Skøn kartoffelsalat med sennepsdressing, mums
Jeg er ikke den store kartoffel fan og det har jeg aldrig været, men nye danske kartofler, enten kolde i skiver på brød eller i en skøn kartoffelsalat; traditionel eller som denne, med franske noter, kan jeg kun elske 🙂
Til fire personer skal du bruge:
700 g nye danske kartofler
5 forårsløg
300 g grønne bønner
1 spsk. kapers
3 tsk. dijonsennep
9 tsk. olivenolie
Saft og skal af 1 økologisk citron
Havsalt og friskkværnet peberSmukke farver og lækker smag
Skrab eller skyl de skønne nye kartofler godt. Skær dem i store grove tern. Kog dem til de er lige akkurat møre og dræn vandet fra dem.
Damp de grønne bønner, til de også er lige netop møre. Dræn vandet fra dem og skyl dem hurtigt over med koldt vand.
Imens kartoflerne og bønnerne hygger sig på det varme komfur, kan du mikse dressingen sammen.
Kom dijonsennep, olivenolie, skal og saften fra citronen op i en lille skål og pisk det godt sammen med et lille piskeris. Smag til med lidt havsalt og lidt friskkværnet peber.
Rens forårsløgene og behold gerne så meget af den grønne top som muligt. Snit den fint i tynde skiver.Sommeren skønneste ingredienser i smuk forening
Vend de varme kartofler og bønnerne sammen med dressingen i en skål og lad kartoffelsalaten stå fem minutter og suge dressing, inden du tilsætter kapers og de snittede forårsløg. Vend rundt endnu en gang og server denne lækre franske kartoffelsalat, imens den er lun.
De varme kartofler og lune bønner suger dressingen til sig som en badesvamp suger badevand. Når dressingen fordeles på salaten, imens grønsagerne er varme, bliver smagen af dressingen intensiveret og den trænger ind i hele grønsagen, hvilket gør kartoffelsalaten endnu mere lækker.Fransk kartoffelsalat iklædt skøn dressing
Den skønne dijonsennep klæder de spæde nye kartofler og de vitaminfyldte grønne bønner. Citronens syrlighed giver et dejligt syrligt modspil til den cremede dressing, og de små bomber af kapers giver en snert af salt til kartoffelsalaten. Forårsløgenes sprødhed gør denne dejlige franske kartoffelsalat til en delikatesse til alt fra fisk, fjerkræ, kød og vildsvinefrikadeller 🙂
Den franske kartoffelslat vil være en sikker vinder på ethvert sommerbord og herhjemme er den et fast indslag i sommerens mange lette aftensmåltider, mmmhhh 🙂