Jeg er vild med mandler og det har jeg altid været. Mandler er gode som de er, men når mandler ristes fremhæves den dejlig sødme i dem og de får en dybde i smagen, der gør dem endnu bedre. Skøn blanding af sunde sager
Et ekstra plus ved mandler, udover den dejlige smag, er at de er super sunde og har en række gode egenskaber.
Jeg har altid brugt dem som et lille naturligt lægemiddel mod halsbrand – 8-10 mandler plejer at hjælpe, hvis jeg har en smule halsbrand.
Jeg har også en forkærlighed for tørrede tranebær og græskarkerner og disse tre skønne ting sammen er en ren luksus snack for mig 🙂
Jeg har tørristet mandler og græskarkerner og blandet dem med skønne syrlige tranebær, lækkert 🙂Lækre nødder, kerner og bær
Til en stor portion til gæster eller som en sød hilsen i en madpakke til flere dage eller personer, skal du bruge:
150 g mandler
50 g græskarkerner – uden salt eller andet halløj
50 g tørrede tranebær uden smagstilsætning
Lidt havsalt
Et drys røget paprika – du kan eventuelt erstatte den røgede paprika med lakridspulver
Kom mandler og græskarkerner på en stor tør stegepande og rist dem over medium varme i 5-6 minutter. Ryst panden en gang imellem. Når græskarkernerne begynder at poppe, så er de ved at være nok.
Drys lidt havsalt og lidt røget paprika over, imens de er varme. Vend dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Når mandler og græskarkerner er helt afkølet blander du dem med de tørrede tranebær. Sund blanding med et drys af røget smag, mmmhhh
Giv dem gerne et lille ekstra drys røget paprika, men ikke mere salt.
Opbevar denne skønne snack i en lufttæt beholder i et mørkt køkkenskab – de kan holde sig i cirka 4-5 dage, men du spiser dem sikkert inden 😉
Server dem til gæster som en dejlig lille snack før middagen eller kom dem i en lille lufttæt bøtte i madpakken til dem du holder af, som en herlig lille overraskelse 🙂
De er super gode til midt på dagen, når sukkertrangen ofte melder sig.
Tykke tranebær puttet godt imellem mandler og græskarkerner 🙂
Mandlernes dybe sødme bliver fremhævet af ristningen og græskarkernerne bliver buttede og poppede af varmen. Sammen smager de skønt og de syrlige tørrede tranebær giver et dejligt modspil til sødmen. Den røgede paprika driller og pirrer dine smagsløg og gør denne snack endnu mere lækker med en let note af barbecuesmag, mums 🙂