Laksesalat
Laksesalat er en god måde at lokke lidt fisk i fiskeforskrækkede familiemedlemmer. Min laksesalat er cremet og lækker. Den er lavet af varmrøget laks, skyr og dijonsennep – uhm 🙂 Denne vidunderlige laksesalat er perfekt til frokostbordet, som forret eller som fyld i en sandwich til aftensmad eller til madpakken 🙂 Cremet, blød og lækker laksesalat med varmrøget laks
Den er også hurtig og nem at lave, når energien ikke er så stor eller når du er ramt af influenza, som dette lille hjem har været i over en uge nu, deriblandt mig – jeg fik den farlige mande influenza – stakkels min familie 😉
Til en mellemstor portion skal du bruge:
100 g varmrøget laks – allerhelst en variant med peber
2½ spsk. skyr – cremefraiche eller græsk youghurt kan sikkert også bruges, jeg foretrækker dog skyr, da konsistensen er mere fast og så er der lige lidt flere proteiner i den herlige skyr
2 tsk. dijonsennep
3 tsk. akaciehonning
2 tsk. hjemmelavet mayonnaise eller en god købt variant
1 tomat
½ bakke karse
Kom skyr, dijon, honning og mayonnaise op en skål og rør det godt sammen. Pluk laksen i mindre stykker og kom den i dressingen – stykkerne skal være mellemstore, hvis de er for små splatter de ud i dressingen og er de for store, så er der ingen der vil spise laksesalaten.
Skær tomaten ud i mindre både og fjern kernerne. Skær tomatbådene ud i små tern og kom dem op til dressingen.
Klip karsen i salaten og vend salaten sammen. Skøn frokostret, mums
Smag til – laksesalaten skal have en lille smule styrke fra senneppen og en snert af sødme fra honningen og så skal du selvfølgelig kunne smage laksen 🙂
Server eventuelt laksesalaten i en sandwich med dampede grønne asparges, salat, avocado og en smule dressing af persillepesto rørt med lidt skyr og lidt hjemmelavet mayonnaise, mums – en sandwich der smager himmelsk 🙂Lækker laks titter frem i salaten på en bund af dampede asparges, avocado og salat 🙂
Laksesalaten har en fyldig og cremet smag, hvor hele smagspaletten bliver rørt; du får den let bidende styrke fra dijonsenneppen, honningens milde sødme lister sig stille ind efter senneppen og så mærker du den lette syrlighed fra skyren. Den dybe umami smag fra den varmrøget laks fuldender smagen fra den cremede dressing og tomaternes friskhed løfter i fællesskab med karsens lette bitterhed denne laksesalat op til en himmelsk mundfuld, mmmhhh 🙂