Denne nemme chokoladesmør er syndig god og den slår Nutella med flere længder – det er chokoladesmør af den gode slags, som er et must til ethvert weekend morgenbord, hvor der gerne må kræses lidt ekstra med nybagt langtidshævede durumboller og skønherlig chokoladesmør 😀Cremet, blødt og syndigt – chokoladesmør til selvforkælelse, mmmhhh
Til 3 små glas eller 1 stort skal du bruge:
200 g god mørk chokolade, dog må der ikke være mere end 60-64% kakao i – bruger du en med et højere indhold af kakao, skal du bruge lidt mindre mørk og tilsætte lidt mælkechokolade, da din chokoladesmør ellers bliver for bitter; f.eks. i forholdet 125 g mørk (70-74% kakao) og 75 g. mælkechokolade
2 dl cremefine til piskning – piskefløde kan sikkert også bruges
25 g iskoldt smør af den rigtig gode slags
Hak chokoladen – groft eller fint, ligesom du lyster. Min er en blanding af groft og finthakket.
Kom chokoladen op i en skål.
Bring cremefinen til kog i en lille gryde – den skal ikke bulderkoge, den skal af varmen, når de første spæde bobler viser sig på overfladen.
Hæld den varme cremefine over chokoladen og rør godt, indtil chokoladen er smeltet og massen er blank.
Tilsæt smørret i små stykker og rør igen, indtil alt smørret er blandet godt ind i cremen og din chokolade skinner om kap med solen 🙂
Kom dine lækre chokoladesmør på skoldede glas og opbevar den mørkt og køligt – altså i køleskabet – indtil den skal spises, hvis du kan vente så længe 😉Lækker chokoladesmør pyntet med finthakkede mandler og lidt hakket chokolade 😀
Du kan også tilsætte 25 g finthakkede mandler til chokoladesmørret, hvis du kan lide lidt knas i din chokoladesmør.
Chokoladesmørret har en dyb og intens smag af chokolade, uden at det bliver for meget og dens bløde, cremede konsistens gør den til en lækkerbisken af en anden verden 🙂 Når du først har lavet chokoladesmør én gang og smagt det, så vil du aldrig købe Nutella igen – selv børn er vilde med det. Det er så lækkert, at det burde være ulovligt 🙂
Spis chokoladesmørret på lækkert hjemmebagt brød, i pandekager eller smurt på en rouladebund og rullet sammen – åhh hvor delikat.
Chokoladesmørret kan holde sig i to uger i køleskabet, hvis du skolder glassene og hvis du kan holde nallerne fra det så længe 😉