Jeg er vild med danske æbler – de smager himmelsk og jeg spiser dem både rå i forskellige former og i diverse retter og søde sager – æbler er bare utrolige alsidige 🙂Skønne muffins i fine prikkede kjoler 🙂
Dog er min yndlingsopskrift med æbler disse lækre efterårsagtige muffins, der er fyldt med æbler og kanel. De er virkelig velsmagende og du skal simpelthen prøve at bage dem, mums 😀
Til 12-13 store muffins skal du bruge:
200 g stuetempereret smør af den gode slags
200 g rørsukker
200 g hvedemel
2 æg fra en glad høne
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. stødt kanel
½ dl mælk fra en sød ko
2 mellemstore danske æbler – skrællet og groft revet.
Tænd ovnen på 200 garder – ikke varmluft. Det duer bare ikke til kager, synes jeg.
Kom alle ingredienserne, undtagen de revne æbler op i en stor skål og rør det godt sammen. jeg bruger min vidunder køkkenmaskine til det – det er så let.
Når dejen er ensartet, skal æblerne i. Pres en lille håndfuld ad gangen fri for det meste væde og kom de pressede æbler i dejen. Rør æblerne godt ind i dejen.
Hvis du ikke presser væden fra æblerne, får du smattede og våde muffins og så kan du lige så godt smide dem i skraldespanden.
Fordel dejen i 12-13 store muffinforme, dem med krave.
Bag kagerne midt i ovnen i cirka 15 min. Mærk efter med en kødnål om de er færdige – hvis der hænger dej ved, så skal de have lidt længere tid i ovnen.
Lad de færdigbagte kager køle af på en rist.
Du kan nu vælge at servere dem som de er, eller du kan lave denne skønne og syndige topping og putte ovenpå dem. Prøv dem med toppingen; det gør dem endnu bedre. Jeg fortryder altid, at jeg ikke laver ekstra topping og så spiser det, der er tilovers, med en ske, når jeg har pyntet mine kager, åhh den er god, den topping.Perfekte til en kop god the, mmmhhh
Til topping til 12-13 muffins skal du bruge:
150 g buko naturel eller philadelphia naturel – du må endelig ikke vælge light, så bliver det vandet og løber af kagerne.
50 g stuetempereret smør af den gode slags
150 g flormelis
2 tsk. stødt kanel
Rør alle ingredienserne sammen i fem minutter med håndmikser eller i en køkkenmaskine. Fordel toppingen på de afkølede muffins.
Når der er topping på disse lækre muffins, så skal de opbevares i køleskabet.
Lad dine muffins stå på køl og sætte sig i en times tid, inden du sætter tænderne i dem, så bliver de bedst.Lækkert med lækkert på 😉
Disse skønne muffins med æble og kanel er lækre, syndige og fyldt med smag. De revne æbler giver en dejlig sødme og dybde og kanelen kildrer din tunge, så du ikke kan nøjes med én. Den lækre topping har en dejlig sød smag med svage noter af kanel, der fremhæver den lækre muffin og giver en samlet smagsoplevelse, der slår benene væk under dig. Du vil ikke dele disse muffins med nogen 😉