Denne krydrede græsk inspireret sandwich smager vidunderligt. En rigtig herre ret med masser af kød, en smule grønsager og godt brød 🙂Lækker og mættende sandwich fyldt med god smag
Til 2 meget sultne personer skal du bruge:
400 g oksefars af god kvalitet med max 7% fedt
3 spsk. hakket soltørret tomat – gerne den i olie
2 tsk. tørret oregano
Friskkværnet peber
2 store håndfulde rucola
1 stor tomat eller 6-8 små cherry tomater
½ salatløg
En god portion hjemmelavet tzatziki
1 stort grov flutes
Begynd med at lave tzatzikien, så den kan trække smag.
Ælt farsen sammen med soltørret tomat, oregano og friskværnet peber. Hvis du er til feta, kan du smuldre 100 g feta ned i farsen.
Det er lettest at arbejde alle ingredienserne sammen i farsen, når du ælter den med håndkraft – den må ikke blive for fast og det kan den blive, hvis du bruger maskine til det.
Sæt farsen til side.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver, pil løget og skær det i tynde ringe.
Skyl rucolaen godt og slyng den tør i en salatslynge eller dup den tør i et rent viskestykke.
Sæt en stegepande over god varme. Form farsen til to aflange og rimelig flade bøffer – de skal gerne passe til ½ flutes 🙂
Steg bøfferne på panden cirka 4-5 minutter på hver side. Hvis du har et stænklåg, skal du lægge det over panden, da de soltørrede tomater i farsen, kan få det til at sprøjte i hele køkkenet. Krydr dem med en smule havsalt, når de er færdig stegte – bare en smule, de soltørrede tomater gør næsten salt overflødigt.
Varm imens brødet i ovnen.
Når brødet er lunt, deles det på midten og flækkes. Kom lidt tzatziki på bunden af brødet, fordel rucolaen ovenpå.
Læg en bøf på hver bund, fordel salatløget i ringe ovenpå bøffen. Kom en generøs skefuld tzatziki på hver bøf og top med tomaterne.
Slut af med toppen af brødet og server den lækre græske sandwich med det samme.Lækker sandwich serveret med kartoffel i både, mums 🙂
Det er en rigtig frådse portion, for der er både meget kød og meget brød, men en gang imellem må både du og jeg gerne slå os lidt løs 😉
Sandwichen smager skønt af hvidløg fra den lækre tzatziki og bøffen har en vidunderlig smag af oregano og soltørret tomat, der både giver sødme og syrlighed til kødet. Rucolaen giver et dejligt pebret modspil til de søde tomater og de skønne salatløg giver et skønt knas. Alt i alt en skøn og delikat krydret sandwich, som vil falde i alles smag 🙂
Bøffen kan tilsættes både feta og finthakket oliven, hvis den skal være mere græsk. Jeg kommer aldrig i oliven i, men det er kun, fordi jeg ikke kan lide dem. Du kan derfor med ro i sjælen tilsætte både oliven og feta – det gør ikke bøffen ringere 🙂