Horn med kylling og pesto
Selvom der ikke længere er helt så varmt, som der har været herhjemme i dejlige Dannevang, så nyder jeg stadig min sommerferie i fulde drag. Dagene er fyldt med dejlige oplevelser, hygge og afslapning 🙂
Vi har badet i en skovsø, ligget i græsset og set på skyerne, der svævede forbi, vi har været på tur med madkurv, spist is i Silkeborg, slikket sol i Skagen og forsøgt at sove længe alt sammen i et dejligt langsomt tempo og med ferietanker i sindet, skønt 😀
Til alle de oplevelser, vi har haft i det dejlige danske sommerland, har der været en madkurv med og den har været fyldt med lækkerier, hver eneste gang – det hører sig ligesom til, synes jeg 🙂
En af de lækkerier, der har været med i madkurven, og som var en stor succes, var disse skønne horn med kylling og pesto.Skønne madhorn med lækkert fyld 🙂
Opskriften passer til 4 personer, 2 horn per person, 8 horn ialt:
125 g italiensk fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
5 g tørgær
2 tsk. fint salt
1½ spsk. rapsolie
2½ dl lunkent vand – hellere til den kølige side, end for lunkent
Fyld:
1 spsk. dijon sennep
1 spsk. tomatpesto
8 tsk. revet parmesan
4 store skiver kyllingepålæg – der findes flere varianter, gerne én uden krydderurter
4 skiver stegt bacon
Kom de 2 slags mel i skålen til din køkkenmaskine, kom tørgæren i den ene side af skålen og saltet i den anden. Hvis saltet lægges ovenpå tørgæren, risikerer du, at gæren ikke vil hæve.
Kom olien og vandet i. Sæt dejkrogen i køkkenmaskinen og lad den røre dejen sammen på laveste hastighed. Når dejen har samlet sig, skal du mærke efter om den virker tør eller klistret. Hvis den er klistret, skal du tilsætte en lille smule ekstra mel. Hvis den virker tør, tilsætter du en smule ekstra vand – bare et par dråber.
Lad dejen ælte på maskinen i 10 minutter.
Dejen kan også laves uden en køkkenmaskine, så rører du den bare sammen, som en almindelig gærdej og ælter den med håndkraft i 10 minutter.
Dæk skålen med film og lad dejen hæve i 45 minutter.
Når dejen har hygget sig længe nok, vender du den ud på et meldrysset bord og ruller den ud til en stor cirkel på ½ cm tykkelse. Det bliver en stor cirkel og det skal det også være.
Husk, at når du ruller dej ud, så skal du lade kagerullen gøre arbejdet. Du skal ikke trykke dejen ud, men lade de bløde, rullende bevægelser fra kagerullen rulle dejen flad 🙂
Kom sennep og pesto i en lille skål og bland dem godt sammen. Smør blandingen ud på dejen, helt ud til kanten.
Skær dej-cirklen ud i 8 lige store trekanter. Kom 1 tsk. revet parmesan på hver trekant, på det brede stykke. Del hver skive kyllingepålæg i 2 og kom en halv skive på hver trekant. Top med ½ skive stegt bacon.Klar til at blive til horn
Rul trekanterne sammen fra den brede led af, så du får et horn. Jeg vipper altid siderne i den brede ende lidt ind, inden jeg ruller dejen til horn, så løber fyldet ikke ud.
Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under film i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft og bag de færdighævede horn i cirka 15 minutter til de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem med en finger 🙂
Lad hornene køle af på en bagerist, inden du pakker dem i madkurven 🙂
Hornene kan både spises nybagte og lune, og de smager også lækkert, når de er kolde. De er desuden gode til at putte i fryseren og aftenen før de skal med i madkurven, skal de op af fryseren og i køleskabet. Så tør de i køleskabet og smager lige så lækkert, som nybagte 🙂Lækre horn med overraskelse, mums
Hornene har en skøn smag af kylling, krydret med pestoen og det stærke bid fra senneppen. Baconen giver en dejlig røget undertone, der passer perfekt til kyllingens bløde og milde smag og parmesanens fylde. De er et hit til madkurven og selv børn er vilde med dem, selvom der er sennep i 🙂
De mætter godt, uden at ligge tungt i maven og sammen med lidt nye danske gulerødder, dansk agurk i stænger og lidt vandmelon, har du en god, sund og nærende madpakke, der giver god energi 🙂
Et godt og lækkert hit til madkurven til strandturen eller skovturen, eller til første skoledag, der venter lige om hjørnet 🙂