Jeg er vild med ananas – de er søde, sprængfyldt med vitaminer og så er de gode for fordøjelsen. Jeg kan spise ananas i ret store mængder, dog er syren i ananas ikke særlig godt for din mund – det ved du sikkert, hvis du ligesom mig, har mæsket dig i ret store mængder ananas; munden bliver nærmest helt opløst, men hvor er det svært at lade være 😉
Jeg har nu fundet en ny måde at lave ananas på og det smager vidunderligt; myntekaramelliseret ananas med fuldfed cremefraiche til og ihh hvor det smager 🙂Lækker sød ananas med knasende myntesukker, mums
Jeg har dog valgt at kalde det grillet ananas i stedet for karamelliseret ananas.
Til 6 personer skal du bruge:
1 sød ananas
1 stor håndfuld frisk mynte
4 spsk. rørsukker
250 g cremefraiche 38 % smagt til med 1 tsk. vaniliesukker
Sæt din ovn på max varme og skru den over på grill.
Skær top og bund af ananas og skær forsigtigt skrællen af ananassen. “Øjnene” sidder stadig tilbage, dem kan du fjerne med skrå snit med en mindre kniv, så får ananassen også et flot blomster-agtigt udseende, når du skærer den i skiver 🙂
Skær ananassen i 1 cm tykke skiver og tag de 6 pæneste skiver fra – der bliver cirka 10 skiver ud af en mellemstor ananas.
Skær forsigtigt rundt om stokken i midten af ananassen og fjern den uden at ananas skiven går i stykker.
Læg ananas skiverne på en bageplade med bagepapir.
Kom myntebladene i en minihakker eller i en blender. Hak dem, indtil de er helt findelt. Tilsæt sukkeret og kør maskineriet én gang til, så mynte og sukker bliver blandet sammen i skøn forening. Hele dit køkken dufter nu dejligt at ananas og tandpasta 😉
Rør cremefraichen med vanilien og sæt den til side.
Fordel en smule myntesukker på hver ananas skive i et tyndt lag og sæt ananas skiverne i ovnen så tæt på grillen som muligt.
De skal have cirka 5-6 minutter – tag pladen ud og mærk meget forsigtigt på myntesukkeret om det virker fast og lidt karamelliseret, så snart det gør det, er dine lækre ananasskiver færdige.Sommer på en tallerken 🙂
Ananassen skal ikke have for meget i ovnen, så brænder mynten og du skal starte forfra.
Server en lækker grillet ananasskive med karamelliseret myntesukker, imens den er varm sammen med den gode fuldfede cremefraiche og nyd den delikatesse det er 🙂
Ananassens sødme bliver fremhævet på allerbedste måde af ovnens varme og den karamelliserede myntesukker på toppen af ananassen giver en lækker frisk, knasende smag til den søde ananas. Mynte og ananas er simpelthen et perfekt match og det smager af sol og sommer. En himmerigs mundfuld, mmmhhh 🙂
Du kan sagtens erstatte cremefraichen med skyr, så skal du bare smage den til med ½-1 spsk. flormelis i stedet for vanilie. Vanilien får skyren til at smage kemisk.
Et lille tip til næste gang du køber ananas og du er i tvivl om den er moden:
For det første skal du selvfølgelig dufte til den – den skal dufte, om end svagt, af ananas. Dernæst tager du fat i et af de inderste små blade og trækker forsigtigt; løsner bladet sig let, er ananassen moden. Hvis du skal bruge flere kræfter til at hive det fri, ja, så er den ikke moden.
Et godt tip, så du ikke ender med en syrlig og umoden ananas, der alligevel ryger i skraldespanden, fordi den ikke smager godt. En god måde at undgå madspild på.
Et sidste lille tip: Stokken kan faktisk sagtens spises, selvom den virker meget grov og “træet”. Den er fyldt med kostfibre og virker meget appetitdæmpende. Så næste gang du skærer ananas; gem stokken og spis den som en snack, når du er meget sulten og der er lang tid til næste måltid 🙂