Den form for steak jeg har brugt i denne uartige sandwich er venøsteaks. Måske det er lidt misvisende at kalde så små, finurlige kødstykker for steaks, men brugbare, det er de 🙂Syndig frækkert med masser af smag 🙂
Til 2 personer skal du bruge:
2 Levebrød rugbrøds sandwichstykker
200 g venøsteaks
3 håndfulde fintsnittet iceberg – en gang imellem er det rart med den gode gamle iceberg og der er bare nogle ting, den smager bedst til – blandt andet denne sandwich 🙂
6-8 cherrytomater
1 zittauerløg
Three pepper sauce fra Heinz
Mayonnaise – hjemmelavet eller en købt variant – det bestemmer du selv
Hvidløg eller hvidløgspulver
½ tsk. røget paprika
Havsalt og friskkværnet peber
Tænd ovnen på 225 grader.
Rens løget og halver det. Skær det i tynde skiver. Sæt en stegepande over middelvarme og kom en sjat olivenolie og en klat god smør på panden. Kværn lidt peber over med det samme.
Når panden er varm og fedtstoffet begynder at bruse, tilsætter du løgene. Lad dem stille og roligt stege, indtil de begynder at blive bløde. Når de når blødhedspunktet, krydrer du dem med røget paprika, en smule havsalt og 1 tsk. rørsukker.
Rørsukkeret fremhæver den dybe og bløde smag i løget og gør det meget delikat.
Lad nu løgene stå og hygge sig.
Skær cherrytomaterne over på den ene led. Læg dem i et lille fad og drys hver enkel tomat på skærefladen med en smule rørsukker. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Hak iceberg salaten fint. Læg dine sandwich stykker i ovnen.
Sæt en stor stegepande over for fuld skrue. Kom en sjat olivenolie på panden og kværn lidt peber ud over. Når panden er varm, ligger du dine venøsteaks på i et enkelt lag og ikke for mange af gangen, så koger de, i stedet for at stege.
De skal ikke stege andet et max 2 minutter på hver side – 1 er faktisk mere end rigeligt. Krydr dem godt på begge sider med friskkværnet peber, havsalt og enten 1 fed presset hvidløg eller hvidløgspulver.
Nu er du klar til at samle din sandwich:
Del brødet og kom 1 spsk. Heinz three pepper sauce på hver halvdel, kom også ½ spsk. mayonnaise på hver halvdele. Bland dem sammen med en kniv og smør ud på brødet.
Kom iceberg salaten på bunden af sandwichstykket. Fordel de lækre løg ovenpå, efterfuldt af de nu lune og sødmefyldte tomater. Fordel kødet ovenpå grønsagerne og top med lækkert hjemmelavet agurkesalat. Slut af med toppen af sandwichstykket og server din lækre steak sandwich, enten som de er eller med fritter af søde kartofler 🙂Lækker sandwich med masser af god smag 🙂
Det er en virkelig lækker sandwich – fyldt med god smag; løgenes sødme bliver fuldendt af de sødmefyldte tomater og Heinz’ three pepper sauce giver en smule bid sammen med de krydrede venøsteaks. Det klassiske iceberg binder alle de lækre smage sammen med sin lette bitterhed, der passer perfekt til det søde, de dybe smage og det bid, der er i dressing og kød, mums 😀
Du kan servere mine lækre krydrede kartoffelbåde til.