Disse skønne og lidt anderledes marcipankugler gemmer på en skøn overraskelse indvendig; tørret og kandiseret ingefær.
Ingefæren giver en frisk smag til den søde marcipan og den smager helt fantastisk.
Ingefærkugler, 16 stk.:Fristende ingefærkugler med skøn smag
140 g god marcipan
20 g tørret og kandiseret ingefær
200 g mørk chokolade
Klip ingefæren i små bidder og ælt den godt ind i marcipanen. Form marcipan-ingefærblandingen til 16 små kugler. Lad ingefærkuglerne tørre i cirka 30 minutter i et køligt rum, inden du overtrækker dem med chokolade. Det giver det bedste resultat.
Smelt mørkchokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter – jeg har en chokolade smelter, som jeg altid bruger, når jeg laver konfekt. Den tempererer chokoladen perfekt, og den er let at bruge. Dyp ingefærkuglerne et ad gangen i chokoladen, bank forsigtigt overskydende chokolade af og læg dem til tørring på et stykke bagepapir på en bageplade. Pynt ingefær kuglerne med lidt sukkerpynt i gyldne nuancer.
Når du har dyppet alle ingefærkuglerne og pyntet dem, skal de sættes køligt, indtil chokoladen er størknet.