En skøn frisk dessert, der er særdeles velegnet til kaffedrikkere 🙂
Den er særdeles velegnet som en del af en dessert tapas, da den ikke er voldsomt stor. Hvis du ikke har en espressokande eller en espressomaskine, så kan du sagtens nøjes med en god stærk stempelkaffe eller en meget stærk (dobbelt antal bønner) filterkaffe.
Til fire personer skal du bruge:
2 dl espressokaffe eller meget stærk god kaffe
2 spsk. farin – jeg bruger farin, da det er meget sødt og mere koncentreret end både rørsukker og almindelig sukker
4 tsk. pisket cremefine
Lidt usødet kakao til drys
Du skal begynde minimum 5 timer før desserten skal serveres.
Lav en kande stærk espressokaffe eller anden stærk kaffe. Hæld to dl op i en flad bøtte, der kan tåle at komme i fryseren. Tilsæt farinen og rør det godt sammen, indtil sukkeret er opløst. Når væsken er lillefingervarm, sætter du låg på og sætter den i fryseren.
Denne dessert skal laves færdig, imens gæsterne sidder ved bordet.
Tag espressoisen ud af fryseren og brug en spiseske til at skrabe den ud i fire mellemstore shotsglas eller små vandglas. Fordel den piskede cremefine på toppen og slut af med et lille drys usødet kakao. Server med det samme, eventuelt med en lille teske ved siden af.
Det frosne espressoshot har en skøn forfriskende og meget læskende smag. Den giver lige et lille kick af kaffe og afkøler rigtig dejligt. Den er god som ganerenser, når der bliver serveret mere end én slags dessert.