Disse fyldte æg er et lækkert supplement til de sædvanlige halve smilende eller hårdkogte æg. De tager ikke lang tid at lave og de pynter på ethvert frokostbord. De er også et godt alternativ til julefrokosten 🙂 Flotte fyldte æg 🙂
Til 6-7 personer skal du bruge:
7 æg fra en glad og veltilpas høne
2 spsk. cremefraiche 18%
1 spsk mayonaise
½ tsk røget paprika
1 finthakket forårsløg – primært det grønne
½ rød, ikke for stærk chili
havsalt og friskkværnet peber
et nip cayennepeber
karse til pynt
Kom vand i en gryde og kog æggene i 10 minutter til de er hårdkogte. Køl dem af under koldt vand med det samme, de er færdig kogte, så de ikke koger videre. Når æggene er kølet helt af, piller du dem forsigtigt, så du ikke piller den fine hvide i stykker. Halver æggene og tag forsigtigt de hårdkogte blommer ud. Kom blommerne i en skål sammen med cremefraiche, mayonnaise, røget paprika og et nip cayennepeber. Rør det hele forsigtigt sammen.
Skyl og rens forårsløget og hak det grønne fint. Hak chilien fint. Kom begge dele op til blommerne og rør det sammen. Smag fyldet til. Det skal nok have en smule havsalt og lidt friskkværnet peber. Det skal smage krydret, lidt stærkt og have en lækker fyldig smag fra cremefraichen og mayoen 🙂
Fordel fyldet i hviderne på blommernes plads. Der skal cirka 1 tsk. fyld i hver hvide. Pynt de halve fyldte æg med karse og server dem eventuelt med lidt lækre friskpillede rejer til. Lækkert, anderledes og meget delikat 🙂
Kære Helene. Jeg serverede disse fyldte æg til vores julefrokost med familien. De blev rost i høje toner og min yngste niece spiste fire halve æg. Kh Karina
Kære Karina,
Glædelig jul til dig og din familie 🙂
Det var da rigtig dejligt at høre 🙂 Skønt at din niece var så pjattet med dem 🙂
Kh Helene