Denne julesirup smager som julen dufter – sødt, krydret og dejlig blød. Den er perfekt ovenpå risklatkager, til æbleskiver, på frisk frugt eller dryppet over en nybagt sandkage, mmmhhh 🙂Jul i flydende form 🙂
Du skal bruge:
125 g rørsukker
3½ dl vand
1 stykke hel kanel på 5 cm
2 hele stjerneanis
2 tsk. syltet/tørret appelsinskal – den billige fra Dr. Oetker fungerer fint. Du skal endelig ikke bruge frisk appelsinskal, det bliver for beskt.
Kom alle ingredienserne i en lille gryde og bring det til kog. Lad blandingen småkoge i mindst 15 minutter og helst til mængden er halveret. Kom siruppen i en beholder og sæt den køligt. Dagen efter skal begge stjerneanis og kanelstangen tages op ad siruppen. Appelsinskallen skal blive deri. Sæt beholderen køligt i yderligere tre dage og si så siruppen over i et par små skoldede glas. Sæt glassene køligt til du skal nyde siruppen ovenpå lidt frisk frugt eller til æbleskiverne.
Julesiruppen er også en rigtig god værtindegave eller som en lille ekstra adventsgave til den du holder af 🙂